Amenzi usturatoare pentru cei care nu isi curata terenurile nelucrate

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Camp plin de gunoaie
Camp plin de gunoaie

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat intr-un interviu acordat agentiei Mediafax ca proprietarii de terenuri nelucrate care nu ingrijesc si nu curata suprafetele respective vor fi penalizati, cu o sumade 50-60 de euro pe hectar.

Tabara a spus ca o mare problema a agriculturii romanesti este reprezentata de cele trei milioane de hectare de teren necultivate.

“Nu este o problema simpla. Foarte multi au vorbit de impozitarea terenurilor. Nu! Impozitarea este legata in primul rand de cadastru. Pentru ca nu poti sa pui acelasi impozit pe un teren saratura, chiar daca este localizat langa Braila si cernoziomul de la Fundulea”, a afirmat ministrul.

El crede ca ar trebui introdusa o taxa de penalitate pentru cei care nu ingrijesc aceste terenuri. Potrivit ministrului, o astfel de prevedere a fost stipulata deja printr-o ordonanta din anul 1995.

“Tot cadrul acesta am vrea sa-l revedem, am vrea sa revedem si procedurile din tarile europene si sigur, impreuna cu Ministerul Finantelor am vrea sa gasim solutia si este clar ca se va ajunge la aceasta taxare, care se refera nu numai la terenurile din extravilan, ci inclusiv intravilan. Nu se refera doar la terenurile private, ci si la cele proprietate publica, pentru ca daca te duci pe rambleurile de cale ferata si pe terasamente si nu numai…” a mai spus el.

Tabara crede ca penalitatile ar putea fi stabilite la un cuantum egal cu subventia pe care o primesc agricultorii pe suprafata de teren, respectiv 50-60 de euro pe hectar.

Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul mediafax.ro .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie