Amenzi de peste 6.000 de lei aplicate de jandarmi în târgul de la Călugăreni

Paisprezece persoane au fost sancţionate contravenţional de jandarmi duminică, 16 iunie, la târgul săptămânal din localitatea Călugăreni.

jandarmi ph
Începând cu ora 08.00, jandarmii giurgiuveni au executat misiuni specifice în incinta târgului şi au sesizat mai multe abateri de la legile în vigoare. Astfel au fost aplicate amenzi în valoare totală de 6.750 lei. Acestea au fost aplicate pentru efectuarea de acte cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită. Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite prevede că documentele de provenienţă vor însoţi mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, depozitării sau comercializării.
De asemenea, s-au dat amenzi pentru omisiunea operatorilor economici de a afişa în unitate, la locurile de desfacere sau servire, a preţurilor şi tarifelor, a categoriei de calitate a produselor sau serviciilor ori, acolo unde este cazul, a listei de preţuri şi tarife.
Pentru un plus de siguranţă, jandarmii recomandă cetăţenilor să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică dacă observă persoane cu un comportament antisocial sau dacă sunt abordaţi de necunoscuţi care le oferă spre vânzare diverse produse.

 

Un Comentariu la "Amenzi de peste 6.000 de lei aplicate de jandarmi în târgul de la Călugăreni"

  1. Pingback: Amenzi de peste 6.000 de lei aplicate de jandarmi în târgul de la Călugăreni | Ziarul Semnal de Giurgiu

Leave a Reply

Your email address will not be published.