GIURGIU: Ambasadorul SUA a inaugurat lucrarile de renovare la Spitalul din Ghimpati

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a pus joi prima lopata de ciment la ceremonia de deschidere oficiala a lucrarilor de renovare a Spitalului din comuna Ghimpati, judetul Giurgiu.


‘Este o onoare sa fim astazi aici mai ales ca este cea mai mare finantare pe care am acordat-o de cand sunt eu ambasador in Romania, iar maine la Iasi vom participa la renovarea unui etaj al spitalului de acolo. Doresc sa multumesc in mod special Comandamentului Fortelor Armate SUA care a oferit banii pentru aceste doua lucrari’, a declarat ambasadorul SUA.

Mark Gitenstein a amintit ca tatal lui de origine romana a contribuit la construirea unui spital cu 23 de paturi ce deservea un orasel cu aproximativ 5.000 de locuitori in SUA.

‘Tata a fost un om de afaceri de succes, avea o fabrica de textile si mi-a spus intotdeauna ca este important pentru un om de afaceri sa ofere servicii de calitate angajatilor sai si concetatenilor sai si sunt convins ca si aici autoritatile au aceasta principala preocupare, iar Guvernul SUA se bucura ca a putut oferi acest ajutor si, desi mandatul meu se incheie intr-o luna, sper ca ma voi intoarce aici si voi gasi spitalul renovat’, a completat ambasadorul SUA.

‘E un ajutor care are doua componente, una simbolica care demonstreaza interesul si parteneriatul real intre SUA si Romania si, de asemenea, una practica pentru cetatenii acestei comunitati. Ministerul Sanatatii ca si garant al accesului la servicii de sanatate pentru populatie nu poate decat sa multumeasca pentru ajutorul acordat si sa faca tot ce se poate ca oamenii din aceasta tara sa beneficieze de servicii medicale de calitate’, a declarat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Proiectul vizeaza renovarea cladirii in care a functionat spitalul de la Ghimpati, situat la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Giurgiu, si are o valoare de aproximativ 450.000 de dolari. Centrul de permanenta si laboratorul care vor functiona aici vor putea asigura servicii medicale pentru sapte comune si o populatie de aproximativ 25.000 de locuitori. Cladirea are o suprafata utila de aproximativ 500 de metri patrati si o capacitate de primire de 56 de paturi. Lucrarile sunt prevazute a se incheia la finalul anului 2013.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Polițiștii din Măgurele au reușit să destructureze o grupare infracțională specializată în furturi din societăți comerciale și din imobile aflate în construcție

Gruparea infracțională specializată în furturi din societăți comerciale și din imobile aflate în construcție, din orașul Măgurele, a fost...

Alte articole din aceasta categorie