Ambasadoarea Mexicului, Patricia Deluera Canchota, a vizitat Călăraşiul

Ambasadoarea Mexicului, Patricia Deluera Canchota, a vizitat Călăraşiul

Joi, 21 ianuarie, în foaierul Consiliului Judeţean a avut loc vernisajul expoziţiei „360 de grade“ Ruben Ochoa, organizată de Instituţia Prefectului Judeţului Călăraşi, Consiliul Judeţean Călăraşi şi Muzeul Dunării de Jos în colaborare cu Ambasada Statelor Unite Mexicane. La manifestare au participat doamna Patricia Deluera Canchota, însărcinat cu afaceri a.i. iar din partea autorităţilor locale, prefectul judeţului, Niculae Viorel Enciu, subprefectul Emil Muşat, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Daniel Ştefan Drăgulin, directorul Muzeului Dunării de Jos, Marian Neagu precum şi preşedintele CCIA Călăraşi, Marian Drăgan.
În discursul său, doamna ambasador, Patricia Deluera Canchota a adus mulţumiri autorităţilor publice locale pentru importanţa acordată unui astfel de eveniment cultural.
Expoziţia „360 de grade” a fost inauguraţă în 2005 la Auditoriul Naţional din Ciudad de Mexico şi a fost vizitat de peste 300 de mii de persoane. Sub patronajul Ministerului de Relaţii Externe din Mexic, expoziţia face în acest moment un turneu prin diverse oraşe din Europa şi a fost prezentată cu succes în Marea Britanie, Germania, Rusia, Austria. Începând din 2007. „360 de grade” a apărut ca urmare a unei invitaţii pe care firma Sony din Mexic a făcut-o artistului de a realiza o expoziţie în care să poată fi apreciată calitatea imaginilor surprinse cu ajutorul camerelor digitale DSC-S40, DSC-F828 şi DSC-V3.
În discursul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Daniel Drăgulin a apreciat şi elogiat opera lui Ruben Ochoa. Reprezentarea vieţii cotidiene şi a culturii Mexicului este realizată prin intermediul a 36 de fotografii de excepţie. Călărăşenii pot vizita expoziţia care se află în foaierul Consiliului Judeţean Călăraşi până pe data de 21 februarie.
Marga Culea

Leave a Reply

Your email address will not be published.