ALTUR SA – brandul oltean care a demonstrat ca se poate

Data:

 

 

 

 

 

 

Putine dintre societatile economice romanesti fac bani frumosi si aduc profit din exporturi, iar SC Altur SA din Slatina este una dintre ele. Societatea a fost retehnologizata in 2007, printr-o investitie de sase milioane de euro dupa cumpararea a 56% din actiuni de catre Catalin Chelu, un craioven get beget, cu mintea brici, care a stiut ca daca vrei sa ai profit trebuie sa investesti.

Noul Consiliu de administratie a regandit planul economic de afaceri si cu un numar de personal redus de la 1.200 la 700, a reusit sa creasca productia de la un an la altul, iar Altur sa fie destul de bine cotata la bursa de valori.

Acest lucru se intampla intr-o perioada in care criza bantuie ca o molima peste tot, o perioada in care multi dintre investitorii straini sau romani suspenda proiectele investitionale, iar Altur reuseste, datorita managerului Gheorghe Nitu Rizea, sa mentina o societate de productie a subansamblurilor auto in topul firmelor de profil.

De asemenea, conducerea a reusit, prin seriozitate si profesionalism, sa semneze contracte cu cele mai importante firme din industria auto, precum BMW, Volkswagen, Audi, Renault, Mercedes si Peugeot. Pentru a se ajunge aici, a fost nevoie de foarte multe aprobari si acreditari, de teste, de garantii de livrare oferite in paralel cu derularea contractului. Astfel se face ca Altur a reusit sa exporte peste 90% din productie fara sa aiba nici cel mai mic rebut sau returnare de comanda.

Altur ramane la ora actuala pe piata producatorilor de pistoane auto din aluminiu, ca un partener serios care isi onoreaza la timp comenzile fata de beneficiari dar si obligatiile fata de salariati si de stat.

Trebuie sa ne aducem aminte de anii 1995, cand SC Altur SA era cu un picior in groapa, atunci cand toate fabricile de autoturisme, autocamioane, tractoare etc, au dat faliment rand pe rand si ramasese prinsa ca de un fir de ata de ceea ce mai ramasese din Dacia Pitesti.

Efoturile sustinute ale unui colectiv profesionist si ale unei echipe manageriale competente au facut ca toata acea perioada grea sa ramana doar o amintire, dar una care i-a motivat sa mearga mai departe si sa demonstreze ca daca se vrea, se poate!

Georgiana Leulescu Raicu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Luni se deschide porțiunea de autostradă dintre Glina și Vidra

Din 15 aprilie, începând cu ora 14:00, o nouă...

Un urs a fost observat în localitatea Ciolpani

Sâmbătă dimineață, locuitorii din Ciolpani și Snagov, au primit...