Alegerea lui Dumitru ca viceprimar a declanşat un conflict între Prefectura Prahova şi CL Ploieşti

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

dumitruclprefectura phPloieştiul a rămas cu un singur viceprimar

„Contestarea de către Prefectura Prahova privind numirea mea ca viceprimar nu este decât un joc politic murdar“, acuză Cristian Dumitru

Schimbare cu cântec a unuia dintre viceprimarii municipiului Ploieşti. După ce aleşii locali ai reşedinţei de judeţ au votat, în şedinţa de săptămâna trecută, schimbarea unuia dintre viceprimarii localităţii, respectiv a lui Carmen Dumitru şi înlocuirea acestuia cu reprezentantul Partidului Noua Generaţie Creştin Democrat – Filiala Prahova, Cristian Dumitru, o hotărâre a Prefecturii Prahova, emisă luni, 14 septembrie, a schimbat totul. Cel direct implicat, posibilul domn viceprimar Cristian Dumitru este de părere că „doar ploieştenii au de pierdut de pe urma acestei decizii, iar contestarea de către Prefectura Prahova privind numirea mea ca viceprimar nu este decât un joc politic murdar“.

Iată cum stau lucrurile şi din prisma reprezentanţilor Prefecturii Prahova. Potrivit unei adrese oficiale trimise de Prefectură, Primăria Ploieşti a fost înştiinţată luni, 14 septembrie, că „hotărârea Consiliului Local nr. 288/7.09.2009, privind alegerea unui viceprimar este nelegală, fiind formulată o acţiune în instanţa de contencios administrativ“. În documentul emis de Prefectura Prahova se mai specifică: „În conformitate cu prevederile art. 3 privind Legea 554-2004 privind contenciosul administrativ cu modificările şi completările ulterioare, până la soluţionarea cauzei, actul atacat este suspendat de drept“. Astfel, penegistul Cristian Dumitru nu poate fi, cel puţin deocamdată, viceprimar al Ploieştiului. Pe de altă parte, hotărârea Consiliului Local Ploieşti privind schimbarea din funcţie a viceprimarului Carmen Dumitru este legală, au mai precizat reprezentanţii Prefecturii. Şeful Palatului Administrativ, Radu Ştefan Oprea, a motivat că decizia Consiliului Local al municipiului Ploieşti privind alegerea ca viceprimar a lui Cristian Dumitru a fost contestată, pentru că „numirea acestuia s-a făcut fără ca decizia de schimbare să îi fi fost comunicată şi lui Carmen Dumitru, viceprimarul în funcţie, potrivit prevederilor legale“. Prin urmare, municipiul Ploieşti are deocamdată un singur viceprimar, iar până la alegerea celui de-al doilea va mai trece ceva timp, cu toate că problemele urbei prahovene sunt multe, iar fiecare edil din aparatul Primăriei Ploieşti are atribuţiile sale bine definite, care nu pot fi lăsate în suspans sau preluate în masă de către altcineva, dar… legea e lege.

Pe de altă parte, contestatul Cristian Dumitru a ţinut să precizeze că „deşi nu consideră că această decizie ar fi un atac personal sau la adresa PNG, este vorba de interese politice şi de o luptă de partid care loveşte, în final, ca de obicei, în cetăţeni, fiind lezate interesele ploieştenilor“. Dumitru a mai amintit, totodată, că „astfel de schimbări s-au mai făcut în trecut, iar conducerea Prefecturii Prahova, în formulă social-democrată, ca şi acum, nu le-a mai considerat altădată nelegale. Aşa s-a procedat întotdeauna, în aceeaşi şedinţă s-a hotărât atât schimbarea unui membru al Consiliului Local sau al unui reprezentant al aparatului de conducere al administraţiei publice locale, cât şi alegerea altuia. Până acum nu au mai fost obiecţii şi nu s-a mai considerat că a fost încălcată legea“.

În conformitate cu prevederile legale, dar şi pentru respectarea intereselor ploieştenilor, sperăm ca alegerea celui de-al doilea viceprimar al municipiului Ploieşti să se facă în cel mai scurt timp, iar numeroasele şi adevăratele probleme ale urbei să îşi găsească rezolvarea cât mai grabnic, acesta fiind aspectul cel mai important. Că de interese şi lupte politice de pe plaiuri mioritice suntem cu toţii sătui. Vrem prea mult, domnilor politicieni?

Mădălina Zamfir

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie