Al treilea caz confirmat de imbolnavire cu virusul A/H1N1, in Calarasi

Al treilea caz confirmat de imbolnavire cu virusul A/H1N1, in Calarasi

Un adolescent din Calarasi a fost depistat cu virusul AH1N1
Un adolescent din Calarasi a fost depistat cu virusul AH1N1

Un nou caz de gripa cu virus A/H1N1 a fost confirmat de Institutul Cantacuzino la un adolescent ce are domiciliul intr-un sat din judetul Calarasi.

Potrivit DSP Calarasi, tanarul a avut debutul simptomatologiei in data de 17 ianuarie: febra, dureri musculare, dureri de cap, tuse, dureri in gat, simptomatologie instalata brusc, dupa ce, la sfarsitul saptamanii anterioare, fusese plecat la munte.

Pe 20 ianuarie tanarul s-a prezentat la Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi unde a fost emis diagnosticul clinic de gripa si au fost prelevate probe ce au fost trimise laboratorului national de referinta pentru gripa din Institutul Cantacuzino. In prezent, starea generala a adolescentului este buna si a fost externat.

Acesta este cel de-al treilea caz confirmat cu gripa A/H1N1 in judetul Calarasi in acest sezon. Prima infectare cu acest virus, cea dintai si la nivel national, a fost depistata la un copil, in varsta de trei ani, din municipiul Calarasi, cazul fiind anuntat de ministrul Sanatatii, Cseke Attila, intr-o conferinta de presa. Copilul nu a necesitat internare.

[pullquote]Acesta este cel de-al treilea caz de imbolnavire cu AH1N1, descoperit in judetul Calarasi[/pullquote]

Luni, un alt caz de gripa cu virus A/H1N1 a fost confirmat de Institutul Cantacuzino la un copil de patru ani, din municipiul Calarasi.

Medicul epidemiolog Camelia Truica a precizat, pentru AGERPRES, ca in cursul saptamanii trecute au fost prelevate si trimise cinci probe catre laboratorul national de referinta pentru gripa din Institutul Cantacuzino, din care DSP Calarasi a primit trei rezultate, unul negativ si doua pozitive. In continuare se asteapta si celelalte doua rezultate, informeaza Agerpres.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.