Al treilea caz confirmat de imbolnavire cu virusul A/H1N1, in Calarasi

Cele mai citite

Un adolescent din Calarasi a fost depistat cu virusul AH1N1
Un adolescent din Calarasi a fost depistat cu virusul AH1N1

Un nou caz de gripa cu virus A/H1N1 a fost confirmat de Institutul Cantacuzino la un adolescent ce are domiciliul intr-un sat din judetul Calarasi.

Potrivit DSP Calarasi, tanarul a avut debutul simptomatologiei in data de 17 ianuarie: febra, dureri musculare, dureri de cap, tuse, dureri in gat, simptomatologie instalata brusc, dupa ce, la sfarsitul saptamanii anterioare, fusese plecat la munte.

Pe 20 ianuarie tanarul s-a prezentat la Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi unde a fost emis diagnosticul clinic de gripa si au fost prelevate probe ce au fost trimise laboratorului national de referinta pentru gripa din Institutul Cantacuzino. In prezent, starea generala a adolescentului este buna si a fost externat.

Acesta este cel de-al treilea caz confirmat cu gripa A/H1N1 in judetul Calarasi in acest sezon. Prima infectare cu acest virus, cea dintai si la nivel national, a fost depistata la un copil, in varsta de trei ani, din municipiul Calarasi, cazul fiind anuntat de ministrul Sanatatii, Cseke Attila, intr-o conferinta de presa. Copilul nu a necesitat internare.

[pullquote]Acesta este cel de-al treilea caz de imbolnavire cu AH1N1, descoperit in judetul Calarasi[/pullquote]

Luni, un alt caz de gripa cu virus A/H1N1 a fost confirmat de Institutul Cantacuzino la un copil de patru ani, din municipiul Calarasi.

Medicul epidemiolog Camelia Truica a precizat, pentru AGERPRES, ca in cursul saptamanii trecute au fost prelevate si trimise cinci probe catre laboratorul national de referinta pentru gripa din Institutul Cantacuzino, din care DSP Calarasi a primit trei rezultate, unul negativ si doua pozitive. In continuare se asteapta si celelalte doua rezultate, informeaza Agerpres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie