Ajutoare pentru sinistrati, stranse in centre de colectare; actiuni de distribuire in judete

Data:

Autoritatile din mai multe judete au continuat sa organizeze si joi actiuni de strangere, transportare si distribuire de ajutoare pentru persoanele sinistrate din zonele in care exista localitati izolate din cauza ninsorilor abundente din ultima perioada. De asemenea, au fost trimise utilaje care sa ajute la deszapezire.
Astfel, sapte masini incarcate cu peste 40 de tone de ajutoare colectate de la populatia din Botosani, la initiativa Institutiei Prefectului Botosani, au sosit joi, la Braila si au fost directionate catre localitatile greu incercate de zapada si viscolul din ultima vreme.
Ajutoarele constau in 20,5 tone de alimente, respectiv conserve, faina, ulei, orez, zahar, paine, dulciuri, apa, iar restul pana la 40 de tone reprezinta lemne de foc si au fost donate de populatia din Botosani si de diferite societati comerciale din judet.
„Ajutoarele au fost directionate si distribuite populatiei din zonele afectate de ninsori astfel: lemnele de foc in Odaieni si Surdila Greci, iar alimentele in localitatile Cotu Lung, Cotu Mihalea, Vamesu, Voinesti, Corbu Vechi si Pribeagu“, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Braila, maior Stefan Stoian.
De asemenea, angajatii Penitenciarului Braila au organizat o campanie de strangere de fonduri pentru familiile afectate de caderile abundente de zapada din Vrancea, Buzau si Braila, bani din care au cumparat 150 kg de alimente pentru sinistrati.
„Reprezentantii Penitenciarului Braila au achizitionat din banii stansi aproximativ 150 kg de produse alimentare neperisabile, pe care le-au predat Centrului de Colectare organizat la Braila, urmand ca acestea sa ajunga in posesia familiilor care au avut de suferit din cauza conditiilor meteorologice“, a declarat purtatorul de cuvant al Penitenciarului Braila, Simona Kober.
Solidaritatea cu semenii aflati in dificultate a fost receptata pozitiv si de persoanele private de libertate din Penitenciarul Braila, care si-au manifestat disponibilitatea de a participa voluntar la activitati de deszapezire in sprijinul comunitatii locale.
Consilierii judeteni din Arad, intruniti joi, in sedinta extraordinara, au aprobat alocarea sumei de 300.000 lei, pentru a veni in sprijinul locuitorilor din judetele afectate de caderile abundente de zapada.
Suma de 300.000 de lei a fost alocata din fondul de rezerva bugetara din bugetul propriu al Judetului Arad pe anul 2012, in baza prevederilor art.36, alin.1 din Legea nr.273/2006 privind finantele publice locale, urmand sa fie destinata ajutorului financiar al judetelor afectate de caderile abundente de zapada. Jumatate din suma va fi trimisa Consiliului Judetean Buzau, cealalta jumatate urmand sa fie trimisa Consiliului Judetean Vrancea.
Locuitorii din patru localitati din judetul Giurgiu au primit in ultima saptamana de zile ajutoare constand in alimente si apa din partea organizatiei judetene a PSD Giurgiu.
„Toata organizatia PSD Giurgiu a fost implicata in aceasta saptamana in ajutorarea oamenilor afectati de caderile de zapada si astfel membrii si simpatizantii PSD au adus la sediul organizatiei alimente constand in ulei, zahar, faina, orez, conserve si apa care au fost distribuite in localitatile Toporu, Balanoaia, Gostinu si Putu Greci din judetul Giurgiu“, a declarat joi, vicepresedinta la nivel national a organizatiei de femei din cadrul PSD, Aurelia Dobre.
De asemeena, peste 40 de familii din patru localitati ale judetul Buzau au primit joi lemne de foc in cadrul unei actiuni de ajutorare intitulata Caravana Politiei Romane, iar alte 60 de familii izolate de aproape doua saptamani, ajutoare alimentare.
Comisarul sef Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Politiei, a declarat ca „este un efort voluntar al politistilor romani care au strans suma de 80.000 de lei pentru achizitionarea a peste 700 de metri cubi de lemn de diferite esente, asiguram si transportul pana la locuintele oamenilor din localitatile izolate“.
Caravana a poposit joi in satele Luciu, Caragele, Largu si Scarlatesti cu trei camioane incarcate cu 60 de metri cubi de lemn, iar vineri sinistratii din judetul Buzau vor primi alte 11 camioane cu lemne.
„Am luat legatura cu autoritatile locale si am distribuit lemne cu prioritate persoanelor care au nevoie urgenta de incalzire. Cu sprijinul lucratorii Servicului de Interventie Rapida am descarcat si taiat lemnele pentru a fi date oamenilor chiar in fata locuintelor lor“, a mai spus coordonatorul caravanei, care a precizat ca actiunea va continua in zilele urmatoare. Astfel, dupa judetele Vrancea si Buzau, vor urma alte localitati izolate din judetele Ialomita, Calarasi si Braila, a precizat sursa citata.
Politistii au mai donat peste 100 de pachete cu alimente neperisabile in satul Scarlatesti, comuna Largu, unde peste 60 de familii, in majoritate formate din persoane in varsta, sunt izolate de aproape doua saptamani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Biblioteca Metropolitană București – Sediul Central “ Mihail Sadoveanu”

Sediul principal, Biblioteca Mihail Sadoveanu, reprezintă unul dintre cele...

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...