Ajutoare pentru agricultura ecologică

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură,  Centrul Judeţean Ialomiţa, informează că plafonul total maxim alocat pentru plăţile anuale suplimentare în anul 2012 celor care au depus  cereri de solicitare a ajutorului specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică pentru anul 2012 este de 7.050.000 Euro  (5.727.000 Euro pentru producţia vegetală si 1.323.000 Euro pentru creşterea animalelor).

agr ec

Cererile de solicitare a ajutorului specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică pentru anul 2013, sprijin acordat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), se depun în perioada 01 septembrie – 15 octombrie 2013. Ajutorul se acordă pentru  exploataţiile din producţia vegetală şi animalieră care sunt înregistrate în perioada de conversie  (de trecere de la agricultura convenţională la agricultura ecologică).

Beneficiarii ajutorului specific vor putea depune o singură cerere de solicitare a ajutorului specific, fie pentru o  exploataţie din producţia vegetală, fie numai pentru  una din speciile din producţia animalieră sau numai pentru o exploataţie din apicultură. Aceştia trebuie să completeze şi să depună cererea de solicitare a ajutorului specific la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pe raza teritorială unde se află exploataţia.

În anul 2012, la nivelul Centrului Judeţean A.P.I.A. Ialomiţa, au fot depuse  24 cereri de solicitare a ajutorului specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică, dintre care 19 cereri de plată  pentru exploataţii din producţia vegetală, respectiv 5 cereri de plată pentru exploataţii din apicultură.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
8 years ago

[…] Ajutoare pentru agricultura ecologică este preluat de pe SEMNAL – Stiri din Ilfov, Prahova, Dambovita, Buzau, Ialomiţa, Calarasi, […]