Agresorul lui Chauncey Hardy ramane cu pedeapsa de cinci ani inchisoare, a decis CAB

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

Agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, Ionut Tanasoaia, ramane cu condamnarea de cinci la inchisoare, a decis marti Curtea de Apel Bucuresti (CAB), insa sentinta nu este definitiva si poate fi contestata cu recurs la instanta suprema.

Judecatorii CAB l-au condamnat, marti, pe Ionut Tanasoaia la cinci ani de inchisoare pentru infractiunea de lovituri cauzatoare de moarte si la un an si opt luni pentru cea de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice, urmand sa execute pedeapsa cea mai grea.
Instanta a admis in parte contestatia procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu, respectiv i-a majorat pedeapsa pentru ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice de la un an la un an si opt luni de inchisoare.

In 22 februarie, Tribunalul Giurgiu l-a condamnat la cinci ani de inchisoare pe agresorul baschetbalistului american, care a murit dupa ce a fost lovit de acesta intr-un club din Giurgiu.

In 27 februarie, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu au comunicat ca au atacat cu apel sentinta penala prin care s-a dispus condamnarea la cinci ani de inchisoare cu executare a lui Ionut-Adrian Tanasoaia.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la aplicarea acestei pedepse instanta de fond a avut in vedere dispozitiile din Codul de procedura penala privind recunoasterea faptei.

„Procurorii au apreciat solutia ca fiind nelegala, intrucat pedeapsa componenta, de un an inchisoare aplicata inculpatului pentru savarsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice (prevazuta de art.321 alin.2 Cod penal, ale carei limite sunt cuprinse intre 2 si 7 ani) este mai mica decat limita minima a pedepsei prevazuta de lege pentru aceasta infractiune (in conditiile in care nu i s-au retinut circumstante atenuante). Totodata, solutia a fost considerata si netemeinica, intrucat, fata de modul in care au fost savarsite faptele retinute in sarcina inculpatului Tanasoaia Ionut-Adrian, instanta putea sa aplice, la pedeapsa rezultanta, un spor”, se arata in comunicat.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu au dispus, prin rechizitoriu, pe 24 noiembrie 2011, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului Ionut-Adrian Tanasoaia, zis „Gipsy-Gypsanu”, sub aspectul savarsirii infractiunilor de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Pe 9 octombrie 2011 inculpatul, aflandu-se in discoteca unui club din orasul Giurgiu, pe fondul consumului de alcool si al unui conflict spontan, a imbrancit si apoi a lovit puternic cu pumnul in plina figura victima, cetatean de origine americana, care s-a dezechilibrat si a fost proiectata cu capul de un plan dur. In urma impactului, baschetbalistul a suferit leziuni traumatice cerebrale foarte grave, care au condus, cateva ore mai tarziu, la decesul sau, se mai arata in comunicat.

 

AGERPRES

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie