Agresorul lui Chauncey Hardy a fost condamnat de Tribunalul Giurgiu la cinci ani de inchisoare

Data:

            Dupa cum se stie, Ionut Adrian Tanasoaia, zis Gipsy-Gypsanu a fost acuzat sub aspectul savarsirii infractiunilor de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Tribunalul Giurgiu l-a condamnat, saptamana trecuta, la cinci ani de inchisoare pe Ionut Adrian Tanasoaia, cel care i-a tras un pumn in fata baschetbalistului Chauncey Hardy, lovitura care a condus la decesul sportivului, in noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011. Sentinta nu este definitiva.

Vestea a indignat opinia publica giurgiuveana, care considera ca agresorul trebuia sa primeasca o pedeapsa mult mai aspra. Dealtfel, sentinta Tribunalului Giurgiu a facut inconjurul tarii si a fost dezaprobata, in acest sens presedintele PSD, Victor Ponta inaintand o plangere catre  Consiliul Suprem al Magistraturii, plangere al carui continut integral il publicam mai jos.

”Va transmit acest mesaj cu un puternic sentiment de revolta, ca jurist si cetatean roman, fost magistrat si conferentiar universitar, doctor in disciplina Drept Penal, dar mai ales ca persoana publica cu o absoluta credinta in necesitatea afirmarii statului de drept. Doresc sa va aduc la cunostiinta ca recenta sentinta emisa de Sectia Penala a Tribunalului Giurgiu reprezinta un grav atentat la prestigiul si integritatea sistemului de justitie din Romania. Nu am dreptul procedural sa contest, pe fond, decizia prin care Ionut Adrian Tanasoaia a fost condamnat la 5 ani de inchisoare pentru uciderea baschetbalistului american Chauncey Hardy. Pedeapsa aplicata (daca nu cumva chiar si incadrarea juridica) este insa evident netemeinica si de natura sa produca o grava si ireparabila atingere sistemului de justitie din Romania, o stare de revolta si neincredere in hotararile acesteia”, scrie Ponta. “Condamnarea la doar 5 ani de inchisoare pentru uciderea cu violenta, intr-un spatiu public, intr-un caz mediatizat si in care dubiile nu exista – ridica semne de intrebare cu privire la modul in care procurorii si magistratii implicati si-au facut datoria. Romanii vad cum justitia da verdicte total disproportionate, in care un criminal este condamnat la doar 5 ani de inchisoare, in timp ce in alte cazuri cu pericol social mult mai redus pedepsele sunt mai mari”, adauga liderul PSD. Victor Ponta arata ca siguranta cetateanului in Romania trebuie sa fie o prioritate pentru justitia romaneasca, iar acest lucru trebuie sa se reflecte si intr-un comportament mai consistent si coerent in cazurile de ucidere si violente grave, pentru care dovezile si circumstantele sunt indubitabile, din punct de vedere juridic dar si al opiniei publice.(…) Acest caz nu face decat sa confirme cele mai grave acuze aduse vreodata puterii judecatoresti patand iremediabil prestigiul acesteia. Va rog Doamna presedinte a CSM sa luati masurile legale care se afla in competenta dvs. pentru a analiza activitatea de ansamblu a Sectiei Penale a Tribunalului Giurgiu, considerata in opinia publica ca protejand si acceptand practicile de crima organizata din raza sa de competenta. Va rog Doamna Procuror General nu doar sa solicitati procurorilor competenti sa utilizeze caile de atac legale impotriva acestei sentinte vadit netemeinice, dar si sa acordati o atentie speciala acestei zone in care crima organizata este protejata direct de factori din justitie care ar trebui tocmai sa combata acest grav fenomen. Va rog sa interpretati acest demers al meu ca neavand nicio conotatie politica, ci doar reprezentand reflectarea unei opinii publice profund ingrijorata de o situatie extrem de grava si de daunatoare pentru justitie si statul de drept”, mai arata Victor Ponta in scrisoare.

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Băile Siriu reintră în circuitul turistic

În mijlocul unui peisaj măreț, la poalele munților, o...

În Ilfov un bărbat a fost arestat pentru că a mutilat doi câini

Poliţiştii din judeţul Ilfov au reţinut un individ suspectat...