Agresorul de la Nana, plasat în arest la domiciliu

Agresorul de la Nana, plasat în arest la domiciliu

Stefan FileataŞtefan Fileaţă, bărbatul acuzat că a agresat o bătrână în comuna Nana din Călăraşi, va fi cercetat în arest la domiciliu, potrivit deciziei Judecătoriei Olteniţa, pe care procurorii, care au cerut arestul preventiv, o vor contesta, au declarat reprezentanţii Ministerului Public.
Ştefan Fileaţă, bărbatul care a agresat o bătrână în comuna Nana din Călăraşi, în timpul unei vizite a Elenei Udrea, a fost reţinut joi seară de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, care au cerut instanţei arestarea preventivă a bărbatului.
Instanţa a decis, vineri seară, ca bărbatul să fie cercetat în arest la domiciliu, decizia nefiind definitivă.
Fileaţă este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, a anunţat vineri Parchetul instanţei supreme. Începerea urmăririi penale a fost dispusă de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa.
„Din probatoriul administrat până la acest moment în cauză, a rezultat faptul că, la data de 07 mai 2014, pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi, în zona parcului localităţii a fost organizată o adunare cu scop electoral, la care au participat mai multe oficialităţi, eveniment mediatizat de mai multe televiziuni. În aceste împrejurări, persoana vătămată a fost agresată de numitul Fileaţă Ştefan care, văzând că incidentul este filmat de operatorul unui post TV s-a apropiat de acesta şi l-a lovit, adresându-i injurii şi ameninţări cu acte de violenţă dacă va continua filmarea. Ca urmare a actelor de violenţă exercitate, femeia a suferit leziuni ce necesită pentru vindecare 2 – 3 zile de îngrijiri medicale“, precizează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), într-un comunicat de presă.
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa au deschis un dosar penal, joi, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de loviri şi alte violenţe, precum şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce o femeie de 62 de ani a fost agresată în timpul unei vizite a Elenei Udrea în comuna Nana, în campania electorală a PMP.
Cu privire la acest incident, în aceeaşi zi, s-a sesizat din oficiu Poliţia Rurală Curcani, judeţul Călăraşi, a informat PICCJ.
În urma agresiunii, femeia a suferit leziuni, controlul de specialitate stabilind că aceasta are contuzii la nivelul braţelor şi şoldului.
Reprezentanţii Poliţiei Călăraşi au precizat că, din verificările efectuate până în prezent, a fost identificat „F. Ştefan, de 45 ani, din comuna Curcani, judeţul Călăraşi, care, pe fondul unor discuţii contradictorii, ar fi agresat fizic o femeie de 62 ani, din comuna Nana“.
Femeia agresată nu a depus până acum plângere la Poliţie.
Numele lui Ştefan Fileaţă apare în mai multe dosare penale, unul dintre acestea având legătură cu infracţiuni la legea electorală. Conform portalului instanţelor de judecată din România, numele lui Fileaţă apare într-un dosar prin care Fileaţă, arestat preventiv, cerea liberarea provizorie pe cauţiune. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Olteniţa în 26 iunie 2012, iar în acest dosar FIleaţă a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „tulburare gravă a ordinii şi liniştii publice, împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţu al dreptului de a alege sau de a fi ales şi atacul prin orice mijloace asupra localului secţiei de votare“. Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa a făcut recurs, iar Tribunalul Călăraşi a respins recursul, dispunând liberarea pe cauţiune a lui Fileaţă.
Numele lui Fileaţă apare de asemenea într-un dosar înregistrat tot la Judecătoria Olteniţa în ianuarie 2013, dosar în care Fileaţă a fost inculpat, alături de alte persoane, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în iunie 2013 fiind condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. În acel dosar comuna Curcani s-a constituit parte civilă. Fileaţă şi un alt inculpat au înaintat recurs la
această sentinţă, iar Curtea de Apel Bucureşti a admis în parte acţiunea, constatând că Ştefan Fileaţă a stat în arest preventiv timp de aproape o lună, din 10 iunie 2012, zi în care au avut loc alegeri locale şi până la 2 iulie 2012.
Poliţiştii s-au autosesizat după ce Antena 3 a prezentat imagini filmate în timpul incidentului, susţinând că femeia voia să se plângă de modul în care s-a făcut restituirea terenurilor în comună, dar a fost împiedicată de către un grup constituit din membri PMP pentru asigurarea protecţiei Elenei Udrea.
Partidul Mişcarea Populară preciza într-un comunicat că bărbatul care a agresat-o pe femeie nu este membru PMP şi că formaţiunea condamnă „agresiunea petrecută în comuna Nana împotriva unei doamne inofensive“.
Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a apreciat că ceea ce s-a întâmplat la Nana poate fi catalogat drept „crimă organizată“, „pentru că Udrea este sprijinită în acea zonă de o reţea“.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că este de părere că incidentul legat de lovirea unei bătrâne în comuna Nana a fost provocat de PSD, partid care „are obiceiul să provoace astfel de incidente şi să spună că le-au provocat alţii“, şeful statului subliniind: „Asta cred eu“.

Alte articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published.