Agent şef adjunct la Biroul Ordine Publică al Poliţiei oraşului Măgurele, trimis în judecată pentru trei fapte de trafic de influenţă

Agent şef adjunct la Biroul Ordine Publică al Poliţiei oraşului Măgurele, trimis în judecată pentru trei fapte de trafic de influenţă

Cornel Bleja, agent şef adjunct la Biroul Ordine Publică al Poliţiei oraşului Măgurele, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trei fapte de trafic de influenţă şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)– Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a bărbatului care a fost reţinut pe 4 decembrie 2020, cercetat pentru comiterea a trei infracţiuni de trafic de influenţă.

„În perioada 2015 – decembrie 2020, agentul de poliţie ar fi pretins şi primit de la mai multe persoane sume de bani, lăsând să se înţeleagă că va interveni la procurori ori la poliţişti pentru a ameliora condiţiile răspunderii penale ori contravenţionale a unor rude ale celor dispuşi să plătească banii ceruţi”, potrivit unui comunicat transmis marţi de DNA.

Concret, spun anchetatorii, în cursul anului 2015, agentul de poliţie Cornel Bleja ar fi pretins 20.000 de euro, din care ar fi primit 10.000 de euro, de la o persoană, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru schimbarea încadrării juridice şi cercetarea în stare de libertate a fiilor acesteia, care se aflau în arest preventiv pentru tentativă la omor calificat.

“În luna septembrie 2020, inculpatul Bleja Cornel ar fi pretins de la alte două persoane sumele de 300 euro şi 200 lei, pentru a interveni pe lângă poliţişti din cadrul poliţiei rutiere I.P.J. Ilfov, astfel încât o contravenţie ce fusese săvârşită de una dintre persoane să fie tratată mai blând, respectiv să nu i se ridice acesteia dreptul de a conduce, în condiţiile în care fusese surprinsă circulând cu autoturismul cu o viteză de peste 160 km/h în localitate”, se precizează în comunicat.

De asemenea, în perioada noiembrie – decembrie 2020, inculpatul ar fi pretins 2.500 de euro de la două persoane, lăsând să creadă că are influenţă pe lângă un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu pentru soluţionarea favorabilă a dosarului penal în care acestea erau cercetate, respectiv obţinerea unei soluţii de condamnare cu suspendare şi evitarea anulării permisului de conducere. Iar la data de 3 decembrie 2020 inculpatul a şi primit suma de 2.500 de euro, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În data de 08 decembrie 2020, inculpatul i-ar fi dat, fără drept, 90 de cartuşe calibrul 12 mm unei persoane, muniţie ce ar fi fost ridicată ulterior de ofiţerii de poliţie din cadrul I.P.J. Ilfov de la domiciliul acelei persoane”, spun anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ilfov cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments