Un aeroglisor va fi achizitionat pentru Serviciul Judetean de Ambulanta Braila

Cele mai citite

Serviciul Judetean de Ambulanta Braila va fi dotat cu un aeroglisor
Serviciul Judetean de Ambulanta Braila va fi dotat cu un aeroglisor

Serviciul Judetean de Ambulanta Braila va fi dotat cu un aeroglisor, ambarcatiune care se deplaseaza deasupra solului si a apei cu ajutorul unei perne de aer si care este extrem de folositoare in zonele locuite din Insula Mare a Brailei, dupa cum a declarat in cadrul unei conferinte de presa managerul SAJ Braila, Silviu Radu.

Potrivit lui acestuia, in urma unei intrevederi pe care a avut-o cu secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a primit promisiunea ca in proiectul care urmeaza sa se deruleze cu Banca Mondiala si care vizeaza dotarea SAJ Tulcea cu diverse masini de interventii, va fi introdus si SAJ Braila pentru a primi un aeroglisor.

Aeroglisoarele sunt ambarcatiuni care nu iau contact cu solul, ci planeaza, fiind ajutate de evantaiuri, care forteaza aerul sa mearga sub vehicul, pentru a crea ridicarea acestuia.

Ambarcatiunea se poate deplasa peste lacuri, suprafete cu iarba deasa, mlastini, nisipuri, zapada si chiar gheata, fiind utila pentru interventii in Insula Mare a Brailei, unde nu se poate ajunge decat pe apa, respectiv pe Dunare si in zonele unde iarna este imposibil de patruns cu alte autovehicule, informeaza Agerpres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Alte articole din aceasta categorie