Adrian Nastase a lansat la Slobozia cartea „Codul Zambaccian 3 -Toate panzele jos!”

Data:

Adrian Nastase si-a lansat, la Slobozia, cartea „Codul Zambaccian 3 -Toate panzele jos!”
Adrian Nastase si-a lansat, la Slobozia, cartea „Codul Zambaccian 3 -Toate panzele jos!”

Presedintele Consiliului National al Partidului Social Democrat, Adrian Nastase, si-a lansat, sambata, in sala Studio din incinta Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea” din municipiul Slobozia, cartea „Codul Zambaccian 3 -Toate panzele jos!”.

Potrivit autorului, cartea are o semnificatie speciala, pornind de la celebrele carti despre diverse coduri si formule incifrate, care intr-un fel reprezinta o relatie in ultima vreme intre putere si opozitie, titlul cartii reprezentand „imaginea unei corabii care, in mijlocul unei furtuni, in urma unei comenzi aberante, ajunge sa fie cumva in voia valurilor si nu mai poate sa tina o anumita directie”.

Presedintele Consiliului National al PSD a subliniat ca „trebuie sa fie evidentiate unele lucruri si absurdul lor, dar si zonele de ridicol pe care actuala putere, din pacate, incearca sa le impuna voit sau nu in viata noastra de fiecare zi”.

Adrian Nastase a facut, cu prilejul lansarii, o analiza a vietii sociale, politice si economice a Romaniei din perioada 2008 -2010, vorbind despre instabilitatea politica si macroeconomica, despre temerile legate de viitor, dar si despre pacea sociala afectata de lipsa dialogului, in opinia sa, cele trei elemente reprezentand un „cocktail exploziv extraordinar care in mod evident nu are cum sa genereze speranta si optimism”.

El a citat si din cativa autori straini si personalitati celebre: „Se pare ca, la un moment dat, la o conferinta la Washington, cineva din asistenta i-a pus o intrebare naiva lui Einstein – Care este diferenta dintre teorie si practica? Teoria, spunea Einstein, este atunci cand se stie absolut totul despre ceva, dar nimic nu functioneaza. Practica, este atunci cand totul functioneaza dar nimeni nu stie de ce. Aici, insa, noi am reusit sa reunim teoria si practica. Nimic nu functioneaza si nimeni nu stie de ce”.

In cadrul dialogului purtat cu invitatii, Adrian Nastase a raspuns unor intrebari legate si de premierul Emil Boc.

„Mi se pare extraordinara transformarea premierului Emil Boc. Emil Boc s-a transformat teribil in acesti ani. La inceput, in mod evident, avea o anumita legitimitate regionala. Votul de la Cluj i-a creat o anumita autoritate si i-a creat o anumita platforma. Din pacate, el a acceptat mult prea rapid sa vina la Bucuresti ca premier si a acceptat sa devina doar administrator al guvernului. Aceasta pozitie care l-a pus intr-o situatie jenanta adeseori, care l-a facut sa renunte la prerogativele de prim-ministru (…). Aceasta cedare permanenta a unei pozitii pe care el o ocupa doar intr-un mod aparent, ii creeaza din cand in cand unele reactii probabil de frustrare. (…). Emil Boc este un personaj trist. El in permanenta incearca sa-si raspunda la intrebari (…), incercand intr-un mod didactic sa se convinga pe el insusi. Nu cred ca reuseste”, a afirmat Adrian Nastase.

Publicul prezent a pus intrebari legate de actuala guvernare
Publicul prezent a pus intrebari legate de actuala guvernare

Liderul social-democrat a mai raspuns unor intrebari din public legate, intre altele, de evaziune, de relatiile externe ale Romaniei, situatia economica si sociala si din domeniul turismului.

Un moment care a emotionat asistenta a fost interventia unui tanar student la Facultatea de Automatica si Calculatoare Bucuresti.

„Salut aceasta decizie de a lansa aceasta carte la noi in oras. Pentru mine, care sunt un impatimit cititor de carti, este o onoare. Interventia mea este mai mult o rugaminte, un strigat de disperare, sau asta vreau sa fie. Sunt anul I la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Automatica si Calculatoare. Deci, peste aproximativ patru ani, voi fi inginer IT si voi avea nevoie de un job, de o slujba. Printre colegii mei se discuta din zi in zi tot mai mult unde sa plecam. Unde sa mergem, in Japonia, unde se cauta ingineri IT. Rugamintea mea pentru dumneavoastra este, va rog, domnule presedinte, faceti ceva sa nu plec”, spunea tanarul.

Adrian Nastase i-a amintit tanarului de una dintre deciziile luate atunci cand PSD s-a aflat la guvernare si care viza exact domeniul IT, respectiv eliminarea impozitului pe salarii pentru cei din aceasta zona in vederea incurajarii angajarilor si a dublarii veniturilor, subliniind faptul ca daca vor ajunge la guvernare raspunsul pentru acest tanar va fi unul pozitiv.

Dialogul purtat in cadrul evenimentului, atat pe teme politice, cat si culturale, a fost considerat de Adrian Nastase unul „extrem de direct, un dialog nemijlocit si absolut necesar intr-un spatiu public in care, din pacate, avem mai multe intrebari decat raspunsuri”. Lansarea a fost urmata de o sesiune de autografe.

(L.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...