ADR SUD MUNTENIA s-a mutat in sediu nou

Cele mai citite

Inaugurarea noului sediu al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia
Inaugurarea noului sediu al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Marti, 30 noiembrie, a avut loc la Calarasi evenimentul de inaugurare a noului sediu al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia. Cu aceasta ocazie au fost invitate sa participe numeroase oficialitati, respectiv actuali si fosti membri ai Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, reprezentanti ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, ai autoritatilor publice locale, ai mediului de afaceri, mass-media regionala etc.

Construirea sediului ADR Sud Muntenia s-a realizat cu sprijin financiar de la Uniunea Europeana. Astfel, in data de 28 noiembrie 2008, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, in calitate de beneficiar, a semnat contractul de finantare pentru proiectul „Construire sediu pentru ADR Sud Muntenia in municipiul Calarasi“, investitie finantata de Uniunea Europeana cu fonduri nerambursabile, prin programul PHARE 2006 – Coeziune Economica si Sociala „Sprijinirea ADR-urilor pentru reabilitarea/constructia/achizitia de sedii“, linia de buget RO-PHARE-2006/018-147.04.01.05.02. Finantarea nerambursabila a proiectului a fost de 675.000 de euro, iar valoarea totala a proiectului s-a ridicat la suma de 1,1 milioane de euro.

La eveniment au participat numeroase oficialitati
La eveniment au participat numeroase oficialitati

Realizarea proiectului „Cu gandul in viitor, construim in prezent“ a condus la imbunatatirea conditiilor de munca a angajatilor si va permite dezvoltarea serviciilor oferite prin cresterea numarului de angajati. Acest lucru va determina o crestere a ratei de absorbtie a fondurilor nerambursabile, ca urmare a cresterii numarului personalului Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, personal care va putea oferi consultanta unui numar mult mai mare de potentiali beneficiari de fonduri nerambursabile. „Ca orice obiectiv important, construirea acestui edificiu nu s-a putut dezvolta decat ca rod al unei activitati de echipa. Si cand spun echipa, de fapt ma gandesc la o echipa de echipe, a caror actiune sinergica a facut posibila finalizarea acestui sediu“, a declarat Liviu Musat, directorul Agentiei.

Sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia este amplasat pe un teren cu o suprafata de 1.692 mp, in strada General Constantin Pantazi nr. 7A, la iesirea de vest din municipiul Calarasi. Cladirea este de tip D + P + 3E si are o suprafata construita desfasurata de 2.025 mp.

Agentia pentru Dezvoltare Sud Muntenia a inceput sa functioneze din anul 1999 si a luat fiinta ca urmare a aparitiei primei legi a dezvoltarii regionale, Legea nr. 151/1998. Ulterior, aceasta a fost inlocuita cu Legea nr. 315./2004, care, in prezent, guverneaza domeniul politicilor de dezvoltare regionala. Agentia are 81 de angajati (la 8 noiembrie 2010) si isi desfasoara activitatea in toate cele sapte judete componente ale Regiunii (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman). Sediul central al institutiei se afla in municipiul Calarasi, iar in celelalte sase judete, Agentia este reprezentata de cate un birou judetean, unde isi desfasoara activitatea cate doi sau trei angajati.

Marga Nicolae

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Vlado Taneski – jurnalistul ucigaș care a șocat Macedonia

Cazurile de jurnaliști implicați în infracțiuni violente sunt rare și, de obicei, atrag atenția și stârnesc interesul publicului. Un...

Alte articole din aceasta categorie