Administrator din Slobozia, cercetat pentru evaziune fiscală de 1,5 milioane euro

Data:

Un bărbat, în vârstă de 42 ani, din Slobozia, administrator la două societăţi comerciale din localitate, este cercetat penal pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, prejudiciul adus bugetului de stat depăşind suma de 6,1 milioane lei.

Administratorul celor două societăţi comerciale a utilizat şi înregistrat în evidenţa contabilă peste 90 de facturi fiscale completate cu date fictive emise de o firmă din comuna Cobadin, judeţul Constanţa, pentru vânzarea unor însemnate cantităţi de produse agricole, ele reflectând operaţiuni economice nereale.

„Societatea din judeţul Constanţa a avut un comportament fiscal neadecvat, specific firmelor fantomă şi a fost înfiinţată cu scopul de a crea aparenţa de legalitate pentru tranzacţiile comerciale derulate cu cele două societăţi comerciale din Slobozia. Astfel, prin înregistrarea în actele contabile ale celor două societăţi, a facturilor completate cu date fictive şi care nu reflectă tranzacţii comerciale reale, a fost adus un prejudiciu bugetului de peste 6.100.000 lei“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa.

Având în vedere că valoarea prejudiciului depăşeşte 1.000.000 euro, a fost declinată competenţa în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celui în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Romania are o evolutie economica fasta. Asa, si?

De curand am avut o intalnire cu experti straini...

Zeci de șoferi au rămas fără permis după o razie desfășurată în județul Olt

O serie de dosare penale au fost întocmite pentru...

Dosar de fraude în domeniul asigurărilor în Argeș

Doi bărbați din județul Argeș au fost convocați pentru...