Administrator de firme trimis in judecata de procurorii DNA Ploiesti

Cele mai citite

Administrator trimis in judecata
Administrator trimis in judecata

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata a inculpatei Dumitrescu Rovena Cristina – administrator al S.C. DUMIREX TRANS S.R.L. si S.C. ROVENS CONSTRUCT S.R.L., in sarcina careia s-au retinut: 3 inf ractiuni de evaziune fiscala in forma continuata; infractiunea de comercializare a produselor energetice neaccizabile altfel decat direct catre utilizatorii finali, prevazuta de Codul Fiscal, in forma continuata; fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata; participatie improprie la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata; participatie improprie la infractiunea de spalare de bani in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In perioada mai 2007 – iunie 2008, in calitate de administrator al S.C. DUMIREX TRANS S.R.L. Ploiesti (ulterior Targoviste) si S.C. ROVENS CONSTRUCT S.R.L. Ploiesti, prin acte materiale repetate si in baza aceleiasi rezolutii infractionale, a achizitionat produse energetice neaccizabile (uleiuri, grund, solvent) de la furnizori reali, pe care le-a comercializat ca produse accizabile (motorina si benzina) catre societati intermediare sau de distributie a carburantilor. In contabilitatea societatii sale, a evidentiat livrarea fictiva a produselor neaccizabile – pe de o parte – si aprovizionarea nereala a combustibililor auto – pe de alta parte – catre si de la societati comerciale cu comportament tip „fantoma”. Astfel, inculpata a ascuns sursa taxabila, respectiv acciza, pe care si-a insusit-o, sustragandu-se de la plata T.V.A. datorata bugetului de stat.
Prejudiciul total cauzat bugetului statului prin comiterea infractiunilor de evaziune fiscala este in suma de 16.630.020,90 lei (4.737.831 euro calculat prin raportare la paritatea leu/euro din perioada 2007 – 2008 a comiterii faptelor), din care 12.560.200 lei accize si 4.069.820,90 lei T.V.A.

In activitatea ilicita cu produse petroliere inculpata a folosit documente false constand in facturi de livrare a produselor neaccizabile catre societati de tip „fantoma” (operatiune nederulata in realitate) si de vanzare a carburantilor (desi acestia erau in fapt uleiuri neaccizabile), facturi completate personal sau prin intermediul tatalui sau, fara ca acesta din urma sa cunoasca natura fictiva a acestor inscrisuri.

Pentru a ascunde originea ilicita a sumei de 5.921.852 lei provenind din savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, inculpata Dumitrescu Rovena Cristina l-a determinat, cu intentie, pe tatal sau ca – fara vinovatie – sa o transfere din conturile S.C. DUMIREX TRANS S.R.L. si S.C. ROVENS CONSTRUCT S.R.L., cu justificari nereale, in conturile unor societati cu care nu a derulat relatii comerciale.

Avand in vedere ca nu au fost identificate bunuri apartinand inculpatei, nu au putut fi luate masuri asiguratorii in vederea recuperarii pagubei produse bugetului de stat.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Prahova.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Coaliția PNL-PSD hărțuiește jurnaliștii incomozi și răsplătește presa obedientă

In ultimul raport al Departamentului de Stat al SUA privind respectarea drepturilor omului de către România se arată faptul...
- Advertisement -spot_img

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img