Administrația Trump a concediat recent 20 de judecători de imigrație, fără a oferi explicații oficiale

Data:

Printre cei concediați se numără 13 judecători care nu depuseseră încă jurământul și cinci adjuncți principali în domeniul imigrației. Această decizie survine într-un moment în care instanțele de imigrație se confruntă cu un număr record de peste 3,7 milioane de cazuri restante, ceea ce duce la întârzieri de ani de zile în soluționarea cererilor de azil.

Biroul Executiv pentru Revizuirea Imigrației (EOIR) din cadrul Departamentului de Justiție al SUA, responsabil de administrarea instanțelor și de supravegherea celor aproximativ 700 de judecători de imigrație, nu a răspuns solicitărilor de comentarii referitoare la aceste concedieri. Nu este clar dacă posturile vacante vor fi ocupate în viitorul apropiat.

Matthew Biggs, președintele Federației Internaționale a Inginerilor Profesioniști și Tehnici, sindicat care reprezintă lucrătorii federali, a criticat această măsură, afirmând că angajații sunt tratați „ca și cum nu ar fi ființe umane”. El a subliniat că aceste concedieri fac parte dintr-o campanie mai largă de reducere a forței de muncă federale.

Această acțiune reflectă două dintre prioritățile majore ale administrației Trump: expulzările în masă și reducerea dimensiunii guvernului federal. Recent, administrația a ordonat agențiilor să concedieze aproape toți angajații aflați în perioada de probă care nu au obținut încă protecția funcției publice, o măsură care ar putea afecta sute de mii de lucrători.

În plus, administrația a înlocuit anterior cinci oficiali de rang înalt ai instanțelor de imigrație, inclusiv pe Mary Cheng, directorul interimar al EOIR. Sirce Owen, actualul director interimar și fost judecător de apel în domeniul imigrației, a emis o serie de noi directive, multe dintre acestea inversând politicile administrației anterioare.

Luna trecută, Departamentul de Justiție a suspendat finanțarea pentru organizațiile neguvernamentale care ofereau informații și asistență persoanelor aflate în proces de deportare, dar a restabilit ulterior fondurile după ce o coaliție de grupuri non-profit a intentat un proces federal.

Aceste măsuri au stârnit îngrijorări în rândul experților și al apărătorilor drepturilor imigranților, având în vedere volumul mare de cazuri restante și necesitatea unei forțe de muncă adecvate pentru a gestiona eficient sistemul de imigrație.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

ANAF, ofensivă împotriva vânzărilor online nedeclarate: 11.000 de persoane notificate

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) intensifică verificările asupra...

Ion Iliescu ar putea rămâne fără certificatul de revoluționar

Tribunalul București a decis să anuleze certificatul de revoluționar...

Zalujnîi: „Oficialii români mi-au cerut să tac despre dronele rusești căzute în România”

Fostul șef al armatei ucrainene, Valerii Zalujnîi, actualmente ambasador...