Administrația Fondului pentru Mediu (AFM): S-a deschis a treia rundă de finanţare în cadrul Programului ”Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare”

Cele mai citite

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a deschis, luni, 4 decembrie a.c., cea de-a treia rundă de atragere de fonduri în cadrul Programului ”Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare” finanţat din PNRR. Bugetul acestei sesiuni se apropie de suma de 550 de milioane de lei.
Potrivit comunicatului transmis de AFM, înscrierile se pot faceâ în perioada 04 decembrie 2023, ora 10:00 – 09 februarie 2024, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanţare.

”Înscrierile se realizează în baza Ghidului specific — Condiţii de accesare a fondurilor europene aferente Planului naţional de redresare şi rezilienţă, componenta C1 — Managementul apei, investiţia 3. Sprijinirea conectării populaţiei cu venituri mici la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare existente, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr.2.605/2022, disponibil pe site-ul AFM”, a anunţat sursa citată.

Cererile de finanţare se transmit la AFM prin aplicaţia informatică destinată programului care este disponibilă pe site-ul instituţiei, www.afm.ro.

Potrivit datelor transmise de AFM, măsura vizează sprijinirea familiilor şi persoanelor singure cu venituri reduse (care au media veniturilor băneşti nete lunare sub salariul minim brut pe ţară garantat la plată pe membru de familie) pentru plata cheltuielilor de branşare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă şi/sau de canalizare. Solicitanţii care pot depune cereri de finanţare sunt operatorii de servicii de utilităţi publice/operatorii regionali de servicii de utilităţi publice din sectorul de apă/apă uzată, astfel cum sunt definiţi la art. 2 lit. g) şi h) din Legea 51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice.

Pe lângă celelate criterii de eligibilitate aplicabile, aceştia sunt eligibili sub condiţia încheierii de parteneriate (în calitate de Lideri), cu UAT sau cu ADI.

Suma alocată sesiunii de finanţare este de 549.270.000 lei, valoare fără TVA, respectiv 653.631.300 lei, valoare cu TVA.

Ultimele articole

Polițele RCA ale românilor la Euroins vor expira peste câteva zile!

Pe 8 decembrie a.c., polițele RCA ale românilor la Euroins, care încă mai erau valabile, vor expira. Fondul de...

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii: „Există bani de pensii! TUTUROR PENSIONARILOR LE TRANSMIIT SĂ AIBĂ ÎNCREDERE ÎN NOI!”

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a asigurat joi seara, în județul Maramureș, că Legea pensiilor este sustenabilă,...

Primarul comunei Bălăceanu a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea rețelei de apă a localității

Primarul Gică Geangoş anunță cu entuziasm că, odată cu obținerea finanțării necesare, proiectul din comuna Bălăceanu pentru modernizarea sistemului...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ