Adapost de „cinci stele” pentru cainii fara stapan din Slobozia -intretinerea unui maidanez va costa municipalitatea 22 de lei pe zi

Data:

La Slobozia, a fost finalizat un adapost pentru cainii fara stapan
La Slobozia, a fost finalizat un adapost pentru cainii fara stapan

Administratia locala din Slobozia a finalizat, recent, constructia unui adapost pentru cainii fara stapan, respectiv pentru acei caini care circula liberi, fara insotitor, in locurile publice din municipiu. Adapostul, construit din fonduri proprii, este modern, spatios, are peste 20 de padocuri si respecta intocmai cerintele legislatiei in vigoare.

Cainii fara stapan vor fi capturati si transportati in adapostul gestionat de DADP unde vor fi cazati o perioada de 7 zile. Dupa examinarea lor de catre medicul veterinar, cainii fara stapan care sunt bolnavi cronic si incurabili vor fi eutanasiati imediat ce au fost adusi in adapost. De asemenea, cainii nerevendicati in termen de doua zile pot fi adoptati de persoane fizice sau de centrele de adoptie special amenajate si organizate in acest scop. In situatia in care, dupa expirarea termenului de cazare, cainii nu au fost revendicati sau adoptati, acestia vor fi eutanasiati.

Incredintarea cainilor spre adoptie se face numai dupa ce acestia au fost sterilizati, vaccinati antirabic, deparazitati si identificati prin cele doua metode concomitente: tatuare si aplicarea zgarzii cu placuta numerotata. Cainii revendicati nu vor fi sterilizati.  Revendicarea sau adoptia cainilor de catre solicitanti se va face pe baza declaratiei-angajament, cu achitarea unei taxe care reprezinta cheltuielile medicale si de intretinere, al carei cuantum se stabileste prin hotarare a consiliului local.

Asadar, saptamana trecuta, consilierii slobozeni au aprobat taxele de revendicare, adoptie si cazare a cainilor fara stapan, la solicitarea Directiei de Administrare a Domeniului Public Slobozia.

Partea interesanta este ca pentru cazarea si intretinerea zilnica a unui caine, autoritatea locala cheltuie 22 de lei, un cost destul de ridicat daca gandim comparativ cu intretinerea unei persoane…

Consilierul democrat-liberal Constantin Saracaceanu a afirmat in cadrul sedintei de consiliu local ca aceste cheltuieli de intretinere sunt exagerat de mari, afirmand ca strangerea si eutanasierea acestora este cea mai buna solutie, in conditiile in care in municipiu sunt foarte multi caini care niciodata nu vor fi revendicati sau adoptati.

Daca o persoana revendica un caine aflat in adapost, taxa este de 18 lei, iar pentru adoptia unui caine se vor plati 55 de lei, in acest pret intrand capturarea, examinarea si diagnosticarea, sterilizarea, tratamentul post-operator, deparazitarea interna, vaccinare antirabica, dar si intocmirea actului de revendicare.

Un alt consilier, social-democratul Emil Constantinescu, a facut un apel la cetatenii care isi abandoneaza animalele de companie ca atunci cand nu-si mai pot permite ingrijirea acestora sa nu le mai abandoneze pe strada, ci sa gaseasca alte solutii impreuna cu alti iubitori de animale, astfel incat acestia sa fie adoptati direct.

(L.M.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Romania are o evolutie economica fasta. Asa, si?

De curand am avut o intalnire cu experti straini...

Zeci de șoferi au rămas fără permis după o razie desfășurată în județul Olt

O serie de dosare penale au fost întocmite pentru...

Dosar de fraude în domeniul asigurărilor în Argeș

Doi bărbați din județul Argeș au fost convocați pentru...