Prahova – Acuzaţii de „abuzuri si ilegalităţi extrem de grave“ la nivelul Consiliului Judeţean

Cele mai citite

Organizaţia Prahova a Partidului Democrat Liberal acuză că la nivelul Consiliului Judeţean (CJ) au avut loc, în mandatul actualului preşedinte, social-democratul Mircea Cosma, o serie de „abuzuri şi ilegalităţi extrem de grave“.
Potrivit unui comunicat de presă al PDL Prahova, Cosma este acuzat de faptul că ar fi comis „o serie de acţiuni care scot în evidenţă dispreţul legii şi al cheltuirii banului public“, dar şi de „transformarea CJ Prahova într-o afacere de interes privat“.
De asemenea, în document se precizează faptul că deputaţii de Prahova Roberta Anastase, George Ionescu, Florin Anghel, Cristian Burlacu, Mihai Apostolache, Andrei Sava şi Sever Voinescu au adresat interpelări în acest sens ministrului Administraţiei şi Internelor, dar şi celui al Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Astfel, Cosma este acuzat de faptul că, într-o singură zi de la semnarea unui contract de asfaltare pe o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi, a recepţionat lucrarea şi a plătit 500.000 de euro, deşi în ziua aceea datele meteo indicau că nu se putea turna asfalt.
Lucrarea în cauză, în valoare estimată de 2.136.180 lei, inclusiv TVA, a fost realizată la sfârşitul anului 2008, pe DJ 101 A Şirna – Perşunari.
„Menţionăm că este imposibil ca această lucrare să fie executată într-o singură zi, cantitatea de asfalt turnat depăşind cu mult producţia de asfalt a întregului judeţ Prahova, precum şi capacitatea de lucru a firmei respective. Totodată, atât în data de 11.11.2008 cât şi în data de 12.11.2008 condiţiile meteo nu permiteau turnarea asfaltului, în ambele zile temperaturile fiind, conform Centrului Meteorologic Muntenia, cuprinse între 1 şi 4 grade şi nu de peste 10 grade aşa cum este specificat în caietul de sarcini pentru această lucrare“, se arată în comunicatul PDL.
„Eu nu mă ocup de licitaţii, nu semnez predarea amplasamentelor, şi nici graficul de lucrări sau recepţiile“, a declarat, pentru AGERPRES, Mircea Cosma.
De asemenea, preşedintele CJ mai este acuzat şi de faptul că a votat o hotărâre prin care şi-a despăgubit familia cu 400 de milioane lei vechi, periclitând astfel accesarea unor fonduri europene.
Hotărârea la care se face referire viza exproprierea imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării drumului judeţean de centură DJ 236.
„În decembrie 2007, CJ a declarat de utilitate publică traseul DJ 236. Pe acest traseu, exista şi o parcelă deţinută de către copiii mei, cumpărată în aprilie 2006. Hotărârea fusese luată de alţii înaintea mea, iar eu nu am făcut decât să o pun în aplicare. Actul normativ a fost votat de toţi consilierii locali, înregistrându-se o singură abţinere care, subliniez, nu era de la vreun reprezentant PDL“, a declarat şeful administraţiei judeţene.
Cosma a mai adăugat faptul că Prefectura Prahova a pierdut procesul prin care contesta, în contencios administrativ, această hotărâre a Consiliului Judeţean.
Social-democratul mai este contestat de către democrat-liberalii prahoveni şi pentru faptul că ar fi cheltuit „sume exorbitante“ pentru deplasarea la Roma a unei delegaţii de peste 180 de persoane din cadrul CJ şi din instituţiile aflate în subordine la o acţiune de promovare a judeţului.
„Suma de peste 800.000 de lei nu poate fi justificată în niciun fel, mai ales într-o perioadă de criză. Trecem peste faptul că printre persoanele participante s-au numărat şi secretara preşedintelui CJ, consilieri personali şi alte persoane din cadrul instituţiei consiliului care nu aveau nicio legătură cu evenimentul respectiv şi ne întrebăm de ce s-au cheltuit o asemenea sumă în condiţiile în care această acţiune a fost stabilită încă de anul trecut, iar costurile în mod normal trebuiau să fie la cel puţin jumătate faţă decât s-a facturat şi plătit“, se mai arată în comunicat.
Preşedintele administraţiei judeţene a explicat că exista un buget aprobat prin hotărâre de CJ pentru această deplasare, Consiliul Judeţean cheltuind doar 300.000 din cei 800.000 de lei despre care se vorbeşte. (Sursa: Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie