Activitati de informare despre abandonul scolar si casatoriile nelegitime, in toate scolile din localitatea buzoiana Ramnicelu

Data:

Campanie de constientizare a romilor din localitatea Ramnicelu
Campanie de constientizare a romilor din localitatea Ramnicelu

Un numar de 48 de minore din localitatea buzoiana Ramnicelu, cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani, prezinta riscul unei sarcini timpurii, a unei  “casatorii nelegitime” ori a abandonului scolar, este concluzia specialistilor de la Servicului de Protectia Copilului, in urma unei anchete desfasurata in localitate.

“In anul 2010 au fost primite doar trei sesizari de pe raza comunei Ramnicelu in ceea ce priveste mariajul timpuriu, dar in urma unei anchete realizate cu sprijinul mediatorilor sanitari, a expertului local pentru romi si a medicului de familie s-a constatat faptul ca exista 48 de minore, cu varste intre 8 -14 ani, care prezinta riscul unei sarcini timpurii, a unei  casatorii nelegitime ori a abandonului scolar”, a declarat, Claudia Rosioru, directorul Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului a judetului Buzau.

Potrivit acesteia,  fenomenul  ingradeste accesul la drepturile fundamentale ale copilului, cum ar fi dreptul la educatie si la o dezvoltare normala conform varstei lor.

”In perioada urmatoare, in colaborare cu asociatia SERA Romania, vom implementa un proiect de prevenire a sarcinii nedorite si vom realiza activitati de informare in toate scolile din comuna si intalniri cu familiile tinerelor”, a spus Rosioru.

In ultimii ani, aproape 100 de persoane din comuna Ramnicelu s-au ales cu dosare penale in urma favorizarii sau incheierii de mariaje timpurii, informeaza Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...