Acţiunile poliţiştilor călărăşeni pentru asigurarea liniştii în perioada sărbătorilor

În perioada minivacanţei prilejuite de Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh – Rusaliile Ortodoxe, poliţişti din cadrul I.P.J. Călăraşi acţionează zilnic pentru menţinerea şi asigurarea ordinii şi liniştii publice şi apărarea patrimoniului public şi privat. Oamenii legii sunt prezenţi pe raza judeţului Călăraşi, în zona lăcaşurilor de cult, mânăstirilor şi bisericilor, unde se anticipează participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement din ţară, în vederea evitării oricăror evenimente neplăcute. În această perioadă, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme şi substanţe periculoase sunt la datorie pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea faptelor antisociale şi aplicarea cu fermitate a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

politist

Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea victimizării participanţilor la trafic, pe principalele artere de la nivel judeţean acţionează poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră, utilizând mijloacele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Poliţiştii urmăresc combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe principalele căi de comunicaţie. Pentru conducătorii auto care se deplasează spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement, poliţiştii rutieri le recomandă acelora care au trasee lungi de parcurs să plece la drum numai dacă sunt odihniţi, pentru a evita să adoarmă la volan, să adapteze viteza la condiţiile carosabilului şi să respecte distanţa între autovehicule, să evite manevrele imprudente, cum ar fi depăşirea coloanelor. Să plece în călătorie după ce s-au asigurat că au ales un traseu care să evite arterele principale, aglomerate în această perioadă, şi să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie pe care îi întâlnesc în deplasările pe care le efectuează. În contextul activităţilor desfăşurate în ziua de 22 iunie, poliţiştii călărăşeni au constatat 17 infracţiuni (1 de natură judiciară, 2 de natură economico-financiară, 9 la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi 5 de altă natură) şi 8 infracţiuni constatate în flagrant, identificând un număr de 14 persoane suspecte de comiterea de fapte antisociale. Oamenii legii au aplicat 251 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care au încălcat prevederile actelor normative în vigoare, dintre acestea 226, în conformitate cu O.U.G. nr. 195/2002 republicată şi 20, conform Legii nr. 61/1991 republicată, valoarea totală a acestora fiind de 47 235 lei. 6 conducători auto au rămas fără permis de conducere, iar în 2 din cazuri, poliţiştii retras certificatele de înmatriculare ale autoturismelor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
9 years ago

[…] Acţiunile poliţiştilor călărăşeni pentru asigurarea liniştii în perioada sărbătorilor este preluat de pe SEMNAL – Stiri din Ilfov, Prahova, Dambovita, Buzau, Ialomiţa, Calarasi, […]