Acţiunile poliţiştilor călărăşeni pentru asigurarea liniştii în perioada sărbătorilor

Data:

În perioada minivacanţei prilejuite de Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh – Rusaliile Ortodoxe, poliţişti din cadrul I.P.J. Călăraşi acţionează zilnic pentru menţinerea şi asigurarea ordinii şi liniştii publice şi apărarea patrimoniului public şi privat. Oamenii legii sunt prezenţi pe raza judeţului Călăraşi, în zona lăcaşurilor de cult, mânăstirilor şi bisericilor, unde se anticipează participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement din ţară, în vederea evitării oricăror evenimente neplăcute. În această perioadă, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme şi substanţe periculoase sunt la datorie pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea faptelor antisociale şi aplicarea cu fermitate a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

politist

Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea victimizării participanţilor la trafic, pe principalele artere de la nivel judeţean acţionează poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră, utilizând mijloacele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Poliţiştii urmăresc combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe principalele căi de comunicaţie. Pentru conducătorii auto care se deplasează spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement, poliţiştii rutieri le recomandă acelora care au trasee lungi de parcurs să plece la drum numai dacă sunt odihniţi, pentru a evita să adoarmă la volan, să adapteze viteza la condiţiile carosabilului şi să respecte distanţa între autovehicule, să evite manevrele imprudente, cum ar fi depăşirea coloanelor. Să plece în călătorie după ce s-au asigurat că au ales un traseu care să evite arterele principale, aglomerate în această perioadă, şi să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie pe care îi întâlnesc în deplasările pe care le efectuează. În contextul activităţilor desfăşurate în ziua de 22 iunie, poliţiştii călărăşeni au constatat 17 infracţiuni (1 de natură judiciară, 2 de natură economico-financiară, 9 la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi 5 de altă natură) şi 8 infracţiuni constatate în flagrant, identificând un număr de 14 persoane suspecte de comiterea de fapte antisociale. Oamenii legii au aplicat 251 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care au încălcat prevederile actelor normative în vigoare, dintre acestea 226, în conformitate cu O.U.G. nr. 195/2002 republicată şi 20, conform Legii nr. 61/1991 republicată, valoarea totală a acestora fiind de 47 235 lei. 6 conducători auto au rămas fără permis de conducere, iar în 2 din cazuri, poliţiştii retras certificatele de înmatriculare ale autoturismelor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...