Acțiunile desfășurate de pompierii din județul Ialomița în timpul mini-vacanței de Ziua Internațională a Muncii și a Sărbătorilor Pascale

Data:

În intervalul 1-6 mai 2024, pompierii din județul Ialomița au fost activi zilnic, desfășurând misiuni esențiale de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență.

În această perioadă de mini-vacanță, la nivelul județului s-au înregistrat un total de 160 de intervenții, dintre care:

  • 135 de misiuni pentru acordarea primului ajutor calificat de către echipajele S.M.U.R.D.;
  • 1 misiune pentru distrugerea muniției rămase neexplodate;
  • 1 misiune pentru salvarea animalelor din medii ostile vieții;
  • 6 misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor în timpul ceremoniilor religioase și a unui meci de fotbal, organizate în județ în contextul Sărbătorilor Pascale;
  • 5 accidente rutiere;
  • 12 incendii.

Printre cele mai notabile intervenții se numără:

În perioada menționată, echipajele de la Stația de Pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier produs în municipiul Fetești, implicând două autoturisme și două persoane. Echipajele S.M.U.R.D. și SAJ au acordat primul ajutor calificat celor două victime la locul evenimentului. O victimă a fost ulterior transportată la spital, în timp ce cealaltă a refuzat transportul medical. Pompierii au asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Un alt accident rutier, implicând un autoturism, s-a înregistrat pe 1 mai în satul Cegani, comuna Bordușani. Echipajele de intervenție au gestionat patru victime conștiente și cooperante, transportându-le la Spitalul Municipal Fetești pentru investigații medicale.

În data de 4 mai, echipajele de la Detașamentul de Pompieri Urziceni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu la o locuință din comuna Coșereni. Incendiul a afectat articole electrocasnice, obiecte de mobilier și textile, precum și acoperișul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Cauza probabilă a incendiului a fost un foc deschis în spații închise.

Tot pe 4 mai, trei echipaje de la același detașament au intervenit la un accident rutier în comuna Dridu, implicând două autoturisme. Două victime au fost monitorizate medical, iar una dintre ele a fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni. Pompierii au asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Trebuie subliniată și intervenția la un incendiu într-o locuință din localitatea Alexeni, gestionat de trei echipaje de salvatori. Incendiul a afectat articole textile, electrocasnice și mobilier, cu cauza probabilă fiind un scurtcircuit electric.

De asemenea, Stația de Pompieri Țăndărei a intervenit la un incendiu la locuința unui cetățean din comuna Giurgeni, oferind și primul ajutor medical unei persoane afectate de un atac de panică.

Pe lângă misiunile de intervenție, s-a acordat o atenție deosebită prevenirii incidentelor legate de incendii. Inspectorii de prevenire au efectuat controale la 19 unități de cult și 2 evenimente cu public numeros, sancționând neregulile identificate cu 21 de avertismente.

Eforturile pompierilor din Ialomița rămân continue, cu angajamentul de a gestiona situațiile de urgență și de a oferi primul ajutor medical specializat în orice moment al zilei.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...