Actiuni pentru siguranta traficului rutier în judetul Ilfov

Polițiștii ilfoveni au acționat cu efective sporite pentru combaterea vitezei excesive și a altor abateri grave ce pun în pericol siguranța circulației. Scopul acțiunii, și anume prevenirea accidentelor rutiere a fost atins, în zilele de 18, 19 și 20 iunie, pe raza județului Ilfov ne înregistrându-se accidente rutiere grave.

politisti rutieri

În seara zilei de 20 iunie, polițiștii rutieri au acționat pe drumurile naționale care străbat județul Ilfov, fiind vizați în principal conducătorii auto care încalcă prevederile legale în vigoare privind viteza excesivă,  neacordarea de prioritate autovehiculelor și pietonilor, nefolosirea centurii de siguranță și şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

Chiar dacă scopul acțiunii a fost îndeplinit, 449 conducători auto  au fost depistaţi comiţând diferite abateri.

Astfel, au fost întocmite 18 dosare penale pentru săvâșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere (9 pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără a deține permis de conducere, 6 pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat, 1 pentru conducerea unui autovehicul având o alcoolemie peste limita legală admisă, 1 pentru conducerea unui autoturism având dreptul de a conduce suspendat și 1 pentru încredințarea cu știință a unui autovehicul pentru a fi condus unei persoane care nu deține permis de conducere).

Au fost aplicate 431 sancțiuni contravenționale, dintre care cele mai multe pentru depășirea limitei de viteză legală admisă și pentru nefolosirea centurii de siguranță.

Totodată, au fost reținute 29 de  permise de conducere și au fost reținute 10 certificate de înmatriculare.

Acțiuni de acest gen vor continua și în perioada următoare.

 

Un Comentariu la "Actiuni pentru siguranta traficului rutier în judetul Ilfov"

  1. Pingback: Actiuni pentru siguranta traficului rutier în judetul Ilfov | Ziarul Semnal de Ilfov

Leave a Reply

Your email address will not be published.