Actiune pentru depistarea ilegalitatilor privind transportul rutier public de persoane

Cele mai citite

Politistii au actionat pentru depistarea persoanelor, care efectueaza transport public fara autorizatie
Politistii au actionat pentru depistarea persoanelor, care efectueaza transport public fara autorizatie

In dimineata zilei de miercuri, 16 februarie, in intervalul orar 06.30 – 09.30, efective din cadrul Politiei Municipiului Slobozia – Biroul Rutier, Serviciului Rutier si Serviciul de Investigarea a Fraudelor au actionat pe raza municipiului Slobozia pentru depistarea persoanelor care efectueaza transport public de persoane fara a fi autorizati in acest sens dar si pentru asigurarea respectarii legislatiei in vigoare privind transportul rutier public de persoane.

Actiunea desfasurata de politisti s-a derulat atat pe Drumul National 2 C Slobozia – Amara, cat si pe Drumul Judetean 201 intre cartierul Bora si localitatea Cosambesti. Cele 67 de autovehicule depistate in trafic, din care 52 de transport persoane au fost controlate de catre politisti in vederea verificarii existentei si valabilitatii documentelor de licentiere sau autorizare, a valabilitatii certificatelor de competenta profesionala ale conducatorilor de autovehicule destinate transportului public de persoane, precum si mentinerii unui climat de legalitate in domeniul transporturilor rutiere publice.

Cu aceeasi ocazie politistii au legitimat 94 de persoane, au aplicat in total 17 sanctiuni contraventionale, au retrase 3 certificate de inmatriculare si au ridicat tot atatea seturi de placute de inmatriculare. Valoarea totala a amenzilor este de 112.000 lei.

Pentru neregulile constatate 3 din cei 15 conducatori auto sanctionati contraventional (care efectuau transport public de persoane), au primit amenzi intrucat transportau in autovehicule un numar mai mare de persoane decat cel prevazut pe locuri.

Un barbat de 53 de ani din localitatea Marculesti a fost depistat de politisti la volanul unui autoturism pe Drumul Judetean 201 intre Cartierul Bora si localitatea Cosambesti, in timp ce efectua transport public de persoane desi nu era autorizat in acest sens.

Fata de conducatorul auto a fost luata masura principala a sanctiunii contraventionale cu amenda in valoare de 25.000 lei, precum si cea complementara de retragere a certificatului si a placutelor de inmatriculare.

 

Ultimele articole

Angajații TESA de la Spitalul Județean de Urgență Buzău continuă acțiunile de PROTEST!

În intervalul orar cuprins între 10:00 și 12:00, protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a...

Primarul comunei Bălăceanu a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea rețelei de apă a localității

Primarul Gică Geangoş anunță cu entuziasm că, odată cu obținerea finanțării necesare, proiectul din comuna Bălăceanu pentru modernizarea sistemului...

ANM: Zona montană a județului Buzău – sub COD PORTOCALIU de viscol

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de importanță ridicată, de tip Cod portocaliu, pentru fenomenele meteorologice...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ