Actiune de plantare de copaci, desfasurata de PNL Calarasi

Actiune de plantare de copaci, desfasurata de PNL Calarasi

Incepand cu data de 26 martie, Organizatia PNL a municipiului Calarasi desfasoara o actiune de plantare de copaci in cartierele de blocuri ale orasului, actiune intitulata „MAI MULT VERDE – ORAS MAI FRUMOS, OAMENI MAI SANATOSI“.
„Aspectul general al orasului ar trebui sa fie o responsabilitate primordiala pentru activitatea administratiei locale, pentru ca implica efecte din cele mai diverse, pornind de la cresterea confortului urban, contracararea factorilor poluanti, dar ajungand inclusiv la cresterea gradului de atractivitate pe piata investitiilor private“, se arata in recentul comunicat emis presei de catre Organizatia PNL a municipiului Calarasi.
In contextul dezvoltarii urbane, zonele verzi dobandesc o importanta tot mai mare, incercand sa indeplineasca nevoi legate de noile aspecte ale vietii citadine, de cerintele ecologice, de nevoia de biodiversitate, de cerinte estetice si etice.
„Pentru mine aspectul orasului si sanatatea cetatenilor sunt obiective majore. Actualul primar nu a inteles in totalitate maximul interes pe care ar trebui sa il acorde pentru refacerea aspectului urban si extinderea spatiilor verzi. Actualul primar este adeptul sarmei ghimpate, a gardurilor metalice si a bancutelor acoperite cu copertine de plastic nu umbrite de verdele copacilor. Este o evidenta lipsa de preocupare a actualului primar pentru ca spatiile dintre blocuri sa capete un aspect civilizat.
Aici, la Calarasi nu avem, precum alte orase, avantajul unui relief care sa mascheze deficientele, iar in acest caz primaria ar trebui sa compenseze aceasta prin actiunile sale. Investitia in <<verde>> este o investitie in sanatate, in curatenie, in viitorul copiilor nostri, dar este si o investitie in castigarea de noi investitori. Calarasiul trebuie sa devina o <<casa>> ingrijita, in care sa ne simtim bine, si acest lucru trebuie sa ni-l asumam in mod egal cu totii, administratie locala, partide politice, institutii, agenti comerciali, cetateni“, declara candidatul PNL la functia de primar al municipiului, Daniel Stefan Dragulin.
„Prin implementarea acestui proiect se promoveaza responsabilitatea sociala ca parte integranta a vietii oamenilor. In felul acesta, PNL da un exemplu de responsabilitate fata de societate, care genereaza nu doar rezultate pe termen lung, ci si atitudine“.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments