Acord de infratire intre orasul Soroca din Republica Moldova si municipiul Buzau

Data:

La sala de protocol a Palatului comunal din Buzau a fost semnat, vineri, protocolul de infratire dintre orasul Soroca din Republica Moldova si municipiul Buzau.
Delegatia orasului Soroca a fost condusa de primarul Elena Bodnarenco, care a semnat acordul de infratire alaturi de Constantin Boscodeala, primarul municipiului Buzau.
„Relatiile noastre dureaza de aproape 20 de ani, ne mandrim cu foarte multe lucruri frumoase in aceasta perioada de timp. Orasul Soroca este unul dintre cele sase mari orase ale Republicii Moldova si se poate mandri cu oamenii sai prietenosi si intelegatori“, a afirmat Elena Bodnarenco, primarul orasului Soroca.
Primarul Constantin Boscodeala s-a declarat bucuros ca „se concretizeaza si se consolideaza relatii culturale vechi de aproape 20 de ani, care au debutat in 1993, odata cu infiintarea la Soroca a primei biblioteci cu grafie latina din Republica Moldova“ si a adaugat ca doreste ca „relatiile culturale sa fie consolidate cu relatii de ordin economic si cu schimburi intre institutii scolare, cu intreceri sportive sau festivaluri folclorice“.
La randul sau, parintele Mihai Milea, presedintele Fundatiei Sfantul Sava de la Buzau, cetatean de onoare al orasului Soroca, mentorul acestui acord de infratire, a declarat, la randul sau, ca de 20 de ani batatoreste „drumul spre cetatea de suflet a lui Stefan cel Mare“.
„Este o zi istorica pe care o asteptam de 200 de ani, caci ne leaga aceeasi credinta, aceeasi limba si aceeasi dragoste de neam“, a spus parintele Mihai Milea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

La Bohème cu Opera Naţională Română din Iaşi pe operei bucureştene la Bucharest Opera Festival

Opera Națională Română Iași prezintă marți, 11 iunie, ora...

Se conturează un proiect vital pentru sănătatea publică, Centura Verde București-Ilfov

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, alături de...

S-a deschis Aurora Retail Park Giurgiu

Cometex, dezvoltatorul de parcuri comerciale, a inaugurat Aurora Retail...

Peste 9.000 de fermieri din Olt așteaptă ajutorul de 1.500 euro pe hectar

În județul Olt, aproape 9.300 de agricultori s-au înregistrat...