Accident naval pe Dunăre, la Călăraşi

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

coliziuneDouă nave s-au ciocnit pe Dunăre, în zona kilometrului fluvial 373, puţin în aval de punctul Chiciu.
Coliziunea s-a produs, miercuri, între convoiul bulgăresc HEMUS şi împingătorul românesc GLOBAL 1.
Din datele deţinute de poliţiştii de frontieră Călăraşi, abordajul s-a produs în timp ce împingătorul HEMUS, cu cele patru barje, se afla la ancora, având revizia de ieşire din ţară efectuată, iar împingătorul executa manevra de întoarcere.
În urma abordajului, a rezultat avarierea uşoară la aproximativ un metru deasupra liniei de plutire la o barjă din componenţa convoiului bulgăresc şi o spărtură la nivelul liniei de plutire la barja GLOBAL 6 din componenţa celui românesc, neexistând victime omeneşti sau perturbarea navigaţiei în zonă.
La faţa locului s-a deplasat o ambarcaţiune rapidă din cadrul Sectorului Poliţie de Frontieră Călăraşi pentru transportul echipei de cercetare şi acordarea unei eventuale asistenţe.
Cercetările se efectuează de către Căpitănia Portului Călăraşi.
Este al doilea eveniment în care firma Global Linie de Transport Dunărean S.R.L. este implicată, de la începerea activităţii, în luna august a acestui an.
(Sursa: AGERPRES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img