Accident feroviar între Lehliu şi Săruleşti

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Traficul feroviar pe magistrala Bucureşti – Constanţa a fost complet blocat, sâmbătă, între Lehliu şi Săruleşti, după ce două trenuri de marfă s-au ciocnit. Un marfar a intrat în ultimul vagon al unui alt tren de marfă oprit, o locomotivă şi un vagon sărind de pe şine. Cele două trenuri transportau rulouri de tablă şi cărbune.  Primul tren a oprit pentru a repara o defecţiune apărută între vagoanele opt şi nouă, oprirea fiind anunţată prin staţie. Mecanicul locomotivei care a lovit garnitura oprită spune că ultimul semnal întâlnit arăta culoarea galbenă, ceea ce îl obliga la reducerea vitezei.
Gheorghe Popa, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, afirma că ceaţa a făcut imposibilă observarea luminilor de avertizare de către conducătorul celui de-al doilea tren, în condiţiile în care ultimul vagon al primului tren era slab semnalizat.  Circulaţia pe această magistrală a fost oprită, trenurile de călători fiind deviate pe ruta Bucureşti – Urziceni – Feteşti – Constanţa.
Pe calea ferată din România sunt peste o mie de puncte periculoase care pot provoca oricând tragedii feroviare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img