A fost semnat contractul pentru achizitia autobuzului fluvial

Cele mai citite

La data de 26 iulie a.c., vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă, a încheiat un contract cu firma RiverRide Ltd. din Ungaria pentru furnizarea unui vehicul amfibiu (autobuz fluvial) în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea siguranței navigabilităţii pe Dunăre în regiunea Transfrontalieră  Călăraşi Silistra”.

Prețul convenit pentru îndeplinirea contractului este de 4.571.000 de lei, la care se adaugă TVA. Durata contractului va fi de la data semnării lui până la data îndeplinirii obligațiilor contractuale reciproce, dar nu mai târziu de 16 octombrie 2023.

Proiectul denumit „Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călărași – Silistra” beneficiază de finanțare din partea Programului INTERREG VA România Bulgaria, fiind coordonat de către Consiliul Județean Călărași în parteneriat cu Primăria Municipiului Călărași și Municipalitatea Silistra.

Scopul acestui proiect este de a înlătura obstacolele în calea liberei circulații a cetățenilor între cele două comunități, Călărași (România) și Silistra (Bulgaria), prin implementarea unui nou mijloc de transport. Consiliul Județean Călărași va achiziționa un autobuz fluvial (vehicul amfibiu) care va facilita transportul pe Dunăre între Călărași și Silistra.

Pentru realizarea acestei operațiuni, este necesară consolidarea și amenajarea ambelor maluri ale Dunării, atât pe partea românească, cât și pe cea bulgărească. Pe malul românesc se va construi o gară fluvială.De asemenea, pentru a permite ambarcațiunilor de transport să acosteze, gara fluvială va fi dotată cu un ponton plutitor, prevăzut cu o pasarelă de acces. În plus, se vor amenaja alei pietonale și spații verzi pentru a oferi un mediu plăcut pentru utilizatori.

Valoarea totală a acestui proiect este de 5.946.041,74 euro, iar perioada de implementare este până la data de 31 decembrie 2023, conform Contractului de Finanțare. Perioada de implementare a proiectului începe la data semnării acestuia și se încheie cel mai târziu la data de 31 decembrie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Un conducător auto a refuzat să se conformeze semnalului emis de polițiști și a intrat în coliziune cu o altă mașină

Pe străzile din Ilfov, a avut loc o scenă de urmărire asemănătoare celor din filme, după ce un șofer...

Alte articole din aceasta categorie