A fost inaugurat noul sediu al Centrului Cultural Francofon Buzău

Date:

Centrul Cultural Francofon Buzău are, de astăzi, un nou sediu. Este vorba de un birou amenajat la parterul Consiliului Judeţean Buzău, după ce, pentru câţiva ani, instituţia a funcţionat în incinta unui mall din oraş.

francofon buzau

Evenimentul a fost marcat printr-o serie de activităţi, derulate pe tot parcursul zilei. Inaugurarea sediului Centrului Cultural Francofon s-a realizat în prezenţa unor personalităţi, între care Excelenţa Sa, Jean- Hubert Lebet, Ambasadorul Elveţiei în România, Benoît Rutten, delegatul Delegaţiei Wallonie-Bruxelles în România, Stanislas Pierret, directorul Institutului Francez din România, David Bongard, coordonator de programme pentru Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF) în ţările din Europa Centrală şi Orientală, Victoria Popescu, Ministru plenipotenţiar, MAE, Directia ONU, şi mulţi alţi invitaţi de marcă.

Inaugurarea sediului Centrului Cultural Francofon s-a realizat în prezenţa unor personalităţi, între care Excelenţa Sa, Jean- Hubert Lebet, Ambasadorul Elveţiei în România, Benoît Rutten, delegatul Delegaţiei Wallonie-Bruxelles în România, Stanislas Pierret, directorul Institutului Francez din România, David Bongard, coordonator de programme pentru Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF) în ţările din Europa Centrală şi Orientală, Victoria Popescu, Ministru plenipotenţiar, MAE, Directia ONU, şi mulţi alţi invitaţi de marcă.

De dimineaţă, în sala „D. Filipescu” a Consiliului Judeţean, oaspeţii francezi, belgieni şi elveţieni, alături de numeroase oficialităţi locale, au participat la o întâlnire moderată de preşedintele Centrului Cultural Francofon Buzău, prof. Monalisa Pleşea. Apoi, a avut loc festivitatea de inaugurare a noului sediu, moment urmat de o scurtă conferinţă de presă, prilej pentru oaspeţi de a felicita oficialităţile locale buzoiene pentru sprijinul acordat în amenajarea noului sediu al Centrului Cultural Francofon Buzău.

În calendarul activităţilor desfăşurate cu ocazia inaugurării centrului se înscrie şi un curs de formare pentru profesori din judeţele Buzău şi Vrancea – Limba franceză în învăţământul preşcolar, su sprijinul unor formatori de la Institutul Francez din Bucureşti şi de la Centrul Cultural Francofon Buzău. După-amiază este programată o vizită la Vulcanii Noroioşi, Mănastirea Ciolanu, domeniile viticole franco- române de la Săhăteni. De la ora 19.00, în cadrul aceluiaşi eveniment, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, va avea loc un spectacol de comedie muzicală prezentată de trupa Not(e) Sisters din Bruxelles, Belgia. Intrarea este liberă.

adevarul.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...