A doua licitație pentru reparații pe secțiunea mobilă a podului peste Dunăre de la Giurgiu-Ruse a fost anulată

Data:

Centrul Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis, în data de 7 mai 2024, să anuleze a doua licitație pentru lucrările de reparații la secțiunea mobilă a Podului “Prieteniei” dintre Giurgiu și Ruse, deoarece niciun constructor nu a prezentat oferte pentru proiect, conform informațiilor furnizate de Economedia. Prima licitație fusese deja anulată la data de 27 martie 2024, din lipsa oricăror oferte, iar a doua licitație a fost lansată pe 28 martie 2024, fără modificări în ceea ce privește durata sau valoarea contractului. Cauzele absenței ofertelor ar putea fi fie costul estimat de CNAIR, fie condițiile speciale de execuție, care prevedeau lucrări în afara sezonului iunie-septembrie, pentru a nu perturba traficul.

A doua licitație menținea costul estimat la 1,7 milioane de lei și o durată totală de 8 luni, din care 3 luni erau destinate lucrărilor efective. Podul Giurgiu-Ruse, inaugurat în iunie 1954, reprezintă primul pod mixt rutier și feroviar peste Dunăre între România și Bulgaria, fiind principala rută de tranzit a frontierei.

Expertiza tehnică pentru reparațiile rosturilor de la pilele 16, 18 și 19 a fost finalizată în 2023, conform documentației tehnice disponibile.

Ministerul Transporturilor din România urmează să primească suma de 6,9 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru proiectarea unui nou pod peste Dunăre la Giurgiu – Ruse. Finanțarea a fost aprobată în cadrul Programului CEF Connecting Europe Facility, prin pachetul de Mobilitate Militară, care asigură 50% din fonduri, conform unui comunicat de presă emis la Bruxelles.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...