960 de angajaţi din cadrul DGASPC Giurgiu nu şi-au primit salariile din luna aprilie

960 de angajaţi din cadrul DGASPC Giurgiu nu şi-au primit salariile din luna aprilie

Liderul Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, şi directorul DGASPC Giurgiu, Cătălin Lupu, într-o conferinţă de presă ce a avut loc recent, au prezentat situaţia prin care trec angajaţii acestei direcţii din subordinea Consiliului Judeţean.

Deşi schema prevede 1.260, la DGASPG Giurgiu sunt angajate 960 de personae care deservesc 600 de beneficiari.

Astfel, potrivit informaţiilor oferite de directorul DGASPC Giurgiu, Cătălin Lupu, la Giurgiu este un deficit de salariaţi.

”Luna aceasta oamenii nu și-au luat salariile și nu știu dacă dacă le vor lua și luna viitoare. Împreună cu domnul director Lupu am făcut absolut toate demersurile pentru a rezolva situația, atât la la Prefectura Giurgiu cât și la Guvern. Am avut mai multe întâlniri cu doamna prefect și cu ”eminența cenușie” a Prefecturii, Vasile Mustățea. Au cerut o fundamentare vizavi de necesarul de bani. Le-am dat. Au mai cerut una. Rămăsese ca solicitarea noastră să fie înaintată la centru dar am senzația că nu i-a băgat nimeni în seamă acolo. Guvernul ne tot impune să dăm bani la spitale, la sistemul de protecție socială zicând… o să vă dăm noi banii…o să facem… o să… şi nimic nu s-a concretizat. Sunt 28 de județe din țară care au probleme mari, iar ministrul Grindă, în loc să se ocupe de asta, se ocupă să dea afară oamenii din minister ca să le facă loc celor de la PNL. Știți, le place vorba  asta peneliștilor, și li se potrivește: au preferat să ia hrana de la gura copiilor, a bătrânilor, a asistaților social ca să-și plătească oamenii angajați în instituții publice. Pe ei îi interesează să schimbe șefi de la deconcentrate în timp ce administrațiile locale intră în colaps. Nu ne răspund e nimeni, nici nu ne bagă în seamă, Guvernul joacă ping-pong cu noi”, a declarat preşedintele CJ, Marian Mina.

”Vreau să îi mulțumesc președintelui Consiliului Judeţean, Marian Mina, care a acordat aceeași atenție sistemului de protecție socială. Am avut echipamente de protecție, date de către CJ, dar acum sunt prezent aici pentru a vă transmite strigătul de ajutor al salariaților DGASPC Giurgiu, care vor să intre în grevă. Vă dați seama, au stat şi 35 de zile în izolare, mulți la serviciu sau acasă. Nu vreau să îmi imaginez ce s-ar întâmpla dacă oamenii ăștia ar pleca în altă parte, și am rămâne cu beneficiarii singuri… Au dormit în centre, în casele de tip familial, au fost departe de familiile lor, se zvonise că vor fi date stimulente, inclusiv celor de la DGASPC-uri, şi cum sunt răplătiţi acum? Nu-şi iau salariul”, a precizat directorul DGASPC Giurgiu, Cătălin Lupu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.