6.000 de apeluri la 112 in regiunea Bucuresti-Ilfov

Data:

Zilnic, serviciul 112 înregistrează aproximativ 6.000 de apeluri numai în regiunea Bucureşti-Ilfov. Dintre acestea, 68% nu sunt urgenţe, ci reprezintă apeluri false, după cum a declarat colonelul Dănuţ Popescu, şefului Serviciului Apel Unic de Urgenţă 112 din Serviciul Telecomunicaţii Speciale (STS).

apel_112

„Din păcate, 68 la sută dintre apelurile la acest număr nu reprezintă urgenţe medicale, iar 28 la sută dintre acestea din urmă sunt false. De aceea, este bine să informăm copiii, încă de mici, că numărul 112 nu este o joacă. Cred că elevii trebuie să înveţe cât de rău pot face unui bolnav dacă ocupă linia în glumă. Acest lucru se învaţă în multe ţări de timpuriu”, a explicat Danuţ Popescu, prezent la evenimentul de lansare al ghidului „Sunt primul ajutor!”, scris de Mihaela Arion , redactor la Bucureşti FM. La rândul său, dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI) a susţinut, şi ea, importanţa educării celor mici. „Instruirea populaţiei începând cu copiii de la vârste cât mai mici face parte de mult din preocupările noastre. Am avut la Ambulanţă sute de vizitatori copii şi putem spune că printre cei mai mici «cursanţi» a fost o fetiţă de trei ani. Nu ne aşteptăm ca ei, cei mici, să înveţe masajul cardiac. Pe ei îl învăţăm când anume să sune la 112 şi când să nu sune”, a explicat dr. Alis Grasu. Ghidul are 140 de pagini şi opt capitole, primul şi al doilea cuprinzând noţiuni generale de igienă şi de anatomie. Un capitol aparte este destinat prevenţiei, iar un altul, apelului la numărul de urgenţă 112. Totodată, ghidul atrage atenţia asupra riscurilor consumului de droguri, alcool şi tutun. Copiii sunt învăţaţi şi despre importanţa donării voluntare de sânge, despre prevenirea situaţiilor de urgenţă în şcoli şi în afara lor, dar mai ales cum să se comporte în caz de cutremur, incendiu, furtună, inundaţii sau caniculă. De asemenea, ei pot afla din carte cum să-şi pregătească rucsacul pentru situaţii de urgenţă. Ghidul, care are 140 de pagini şi opt capitole, este susţinut de Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Palestinieni din România şi Ambasadei Palestinei şi a fost realizat cu sprijinul SABI şi al Consiliului Naţional Român de Resuscitare. Prin intermediul Asociaţiei Medicilor şi Farmaciştilor Palestinieni, ghidul va fi difuzat şi copiilor acestora.

adevarul.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...