50.000 de puieţi plantaţi la Ploieşti, pentru combaterea poluării

Date:

verdepuietiAsociaţiile „MaiMultVerde“ şi „Ernst & Young“, în parteneriat cu Administraţia Domeniului Public şi Privat (ADPP) Ploieşti, efectuează în luna noiembrie acţiuni de reîmpădurire a 10 hectare de teren din reşedinţa de judeţ, prin proiectul „Cursul de plantagistică“. În perioada 19-29 noiembrie, 300 voluntari MaiMultVerde şi angajaţi Ernst & Young îşi propun să planteze aproximativ 50.000 de puieţi, contribuind astfel la reducerea poluării într-o zonă urbană, afectată de activităţile industriale. Proiectul de împăduriri de la Ploieşti are drept scop îmbunătăţirea şi menţinerea într-o stare bună a mediului. Activităţile industriale desfăşurate intens în ultimii 30 de ani au ca rezultat degradarea calităţii aerului, a solului şi a traiului locuitorilor. Plantarea a 50.000 de puieţi de stejar pedunculat, frasin, paltin şi alte specii ajutătoare va contribui la îmbunătăţirea aerului şi solului, aceşti puieţi acţionând ca o barieră de protecţie împotriva poluării. Timp de şapte zile (19, 20, 21 noiembrie, respectiv 26, 27, 28 şi 29 noiembrie), voluntarii MaiMultVerde şi angajaţi Ernst & Young în parteneriat cu ADPP Ploieşti vor planta puieţii, dar vor ajuta şi la conştientizarea importanţei unui mediu sănătos. Din 28 noiembrie, voluntarilor li se vor alătura mai multe personalităţi publice.
În cadrul acestei acţiuni, ADPP Ploieşti va pune la dispoziţia voluntarilor atât materialele şi uneltele necesare desfăşurării activităţii de plantare cât şi personal de specialitate care va sta în permanenţă la dispoziţia voluntarilor. De asemenea, în cadrul acestei acţiuni, personalul ADPP Ploieşti va beneficia de ajutorul elevilor de la Grupurile Şcolare Nicolae Titulescu (19 noiembrie) şi 1 Mai din Ploieşti (20 noiembrie), aceştia participând şi la alte activităţi organizate anterior de către ADPP Ploieşti. În fiecare zi, la plantare sunt aşteptaţi în jur de 100 de voluntari recrutaţi de pe platforma online www.maimultverde.ro, din rândul angajaţilor Ernst & Young şi din rândul comunităţii din Ploieşti.
Nicoleta Andrei

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...