460 de persoane afectate de viscol si ger in judetul Calarasi au fost salvate de pompieri militari in ultimele 4 zile

Data:

In conditii de viscol si temperaturi foarte scazute pompierii militari din cadrul I.S.U. „Barbu Stirbei“ Calarasi au desfasurat in perioada 08.02.2012 – 09.02.2012 (ora 06.00), 19 misiuni, majoritatea pentru salvarea persoanelor afectate de viscol.
La acest moment, potrivit situatiei centralizate la nivelul judetului Calarasi, se inregistreaza 39 de localitati izolate din punct de vedere al cailor de comunicatie, 316 persoane surprinse de viscol sunt adapostite in spatii incalzite, puse la dispozitie de autoritatile locale.
Din punctul de vedere al drumurilor, o autostrada (Autostrada Soarelui) si mai multe drumuri nationale si judetene sunt inca inchise traficului rutier, vestea buna ar consta in faptul ca se lucreaza la aceasta ora pentru deblocarea celor mai multe cai de comunicatie rutiera, utilajele de deszapezire lucrând la foc continuu in acest sens.
Din punctul de vedere al alimentarii cu energie electrica, la nivelul judetului, se inregistreaza 53 localitati afectate, partial sau total, fiind afectate 299 retele electrice, 9 linii de inalta tensiune, 12 linii de medie tensiune si 278 de posturi de transformare.
Traficul feroviar este perturbat pe 3 linii de cale ferata si pe o magistrala.
Pompierii militari din cadrul I.S.U. „Barbu Stirbei“ Calarasi au intervenit la aceste misiuni cu 62 de pompieri, cu 11 autospeciale si cu 3 ambulante SMURD.
Pe parcursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit pentru acordarea asistentei medicale de urgenta in 109 cazuri (15 copii, 6 gravide sau lauze si 88 persoane adulte cu diverse afectiuni, fiind transportate catre unitati spitalicesti 74 de persoane).
Pentru acordarea asistentei medicale si transportul a 15 persoane au fost folosite si doua elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie, care au preluat pacienti cu diverse afectiuni medicale si oameni care aveau nevoie urgenta de dializa in unitati specializate.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...