460 de persoane afectate de viscol si ger in judetul Calarasi au fost salvate de pompieri militari in ultimele 4 zile

Cele mai citite

In conditii de viscol si temperaturi foarte scazute pompierii militari din cadrul I.S.U. „Barbu Stirbei“ Calarasi au desfasurat in perioada 08.02.2012 – 09.02.2012 (ora 06.00), 19 misiuni, majoritatea pentru salvarea persoanelor afectate de viscol.
La acest moment, potrivit situatiei centralizate la nivelul judetului Calarasi, se inregistreaza 39 de localitati izolate din punct de vedere al cailor de comunicatie, 316 persoane surprinse de viscol sunt adapostite in spatii incalzite, puse la dispozitie de autoritatile locale.
Din punctul de vedere al drumurilor, o autostrada (Autostrada Soarelui) si mai multe drumuri nationale si judetene sunt inca inchise traficului rutier, vestea buna ar consta in faptul ca se lucreaza la aceasta ora pentru deblocarea celor mai multe cai de comunicatie rutiera, utilajele de deszapezire lucrând la foc continuu in acest sens.
Din punctul de vedere al alimentarii cu energie electrica, la nivelul judetului, se inregistreaza 53 localitati afectate, partial sau total, fiind afectate 299 retele electrice, 9 linii de inalta tensiune, 12 linii de medie tensiune si 278 de posturi de transformare.
Traficul feroviar este perturbat pe 3 linii de cale ferata si pe o magistrala.
Pompierii militari din cadrul I.S.U. „Barbu Stirbei“ Calarasi au intervenit la aceste misiuni cu 62 de pompieri, cu 11 autospeciale si cu 3 ambulante SMURD.
Pe parcursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit pentru acordarea asistentei medicale de urgenta in 109 cazuri (15 copii, 6 gravide sau lauze si 88 persoane adulte cu diverse afectiuni, fiind transportate catre unitati spitalicesti 74 de persoane).
Pentru acordarea asistentei medicale si transportul a 15 persoane au fost folosite si doua elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie, care au preluat pacienti cu diverse afectiuni medicale si oameni care aveau nevoie urgenta de dializa in unitati specializate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie