45,8% din totalul cazurilor de COVID înregistrate în săptămâna anterioară provin din București și din județele Cluj, Brașov, Constanța și Ilfov

Data:

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a comunicat că, în intervalul 5 – 11 februarie, 45,8% din totalul cazurilor de COVID-19 au fost raportate în București și în județele Cluj, Ilfov, Brașov și Constanța.

În această săptămână, s-au înregistrat 1.785 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2, iar numărul deceselor raportate la pacienți diagnosticați cu COVID-19 a fost de 17.

Conform datelor furnizate de INSP, 60% din totalul deceselor au avut loc în județele Bihor, Constanța, Mureș, Brașov și Călărași.

Raportul săptămânal de supraveghere arată că 87,5% dintre persoanele decedate nu fuseseră vaccinate împotriva virusului.

De la debutul pandemiei și până în prezent, 86,6% dintre decese s-au înregistrat la persoanele în vârstă de peste 60 de ani, iar 54,7% dintre acestea au fost bărbați. De asemenea, 93,8% dintre persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...