A început refacerea domeniului Marghiloman

Cele mai citite

Vila principală care a aparținut marelui politician Alexandru Marghiloman a fost renovată cu mai mulți ani în urmă și a devenit sediul centrului cultural subordonat municipalității.

În ciuda acestui fapt, Casa de Oaspeți și grajdurile din spatele Vilei Albatros sunt extrem de deteriorate. O firmă din Iași a început lucrările și a acceptat provocarea de a transforma aceste ruine în imobile funcționale în decurs de 12 luni.

Refacerea domeniului Marghiloman a început cu Vila Albatros și va continua până în primăvara anului 2024, când acesta va arăta la fel de glorios ca în trecut. Lucrările de reabilitare a ultimelor obiective aflate într-o stare avansată de degradare, Casa de Oaspeți și Grajdurile lui Marghiloman, destinate cailor de curse, au fost atribuite unei firme din Iași, specializată în restaurarea unor clădiri monumente istorice.

Edilii locali își doresc să reabiliteze cât mai curând cele trei clădiri istorice și să le integreze într-un „parc aristocratic”, în care caii și poneii să poată fi văzuți în mod natural, asemenea vremurilor „Lordului Valah”. Alexandru Marghiloman (27 ianuarie/9 februarie 1854, în Buzău), personalitate importantă a vieții publice românești, cu o activitate politică laborioasă în ultimul pătrar de veac XIX și în primele două decenii ale secolului XX, a fost numit de scriitorul buzoian Nicolae Peneș „Lordul Valah”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img