30 de cetățeni afgani au fost găsiți în microbuzul unor bulgari, la Fetești

Cele mai citite

Miercuri, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Fetești au oprit în trafic un microbuz condus de un cetățean bulgar și însoțit de un conațional, pe raza municipiului Fetești. În microbuz, autoritățile au descoperit 30 de cetățeni afgani. Cei doi cetățeni bulgari sunt bănuiți că au comis infracțiunea de trafic de migranți.

La data de 18 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Fetești au depistat, în trafic, pe raza municipiului Fetești, un microbuz condus de un cetățean bulgar de 28 de ani, care era însoțit de un conațional în vârstă de 29 de ani. În urma controlului efectuat de către polițiști asupra mijlocului de transport, în interior au fost depistate 30 de persoane, cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 15 și 39 de ani”, precizează IPJ Ialomița.

Deoarece persoanele depistate nu au putut dovedi intrarea legală pe teritoriul României și nu au putut prezenta documente de ședere legală, acestea au fost escortate la sediul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Fetești. După verificări, s-a constatat că migranții sunt cetățeni de naționalitate afgană și au declarat că au traversat frontiera pe jos, având intenția de a ajunge într-o țară din spațiul Schengen.

„În cursul zilei de 18 aprilie, a fost continuată urmărirea penală față de cei doi bărbați, de cetățenie bulgară, bănuiți de comiterea infracțiunii de trafic de migranți. Polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile au fost prezentați instanței, care a dispus arestarea pentru 30 de zile a acestora”, mai precizează IPJ Ialomița.

Cei doi bărbați bulgari au fost închiși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.

„Polițiștii de la Transporturi au efectuat urmărirea penală sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița. De asemenea, aceștia au colaborat cu reprezentanții Gărzii de Coastă și ai Biroului pentru Imigrări Ialomița, în vederea repatrierii acestora”, a menționat IPJ Ialomița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Angajată a DGASPC Sector 4, acuzată că a intermediat adopţia unui copil pentru 10.000 de euro

Vișinel Bălan, fostul vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, a dezvăluit informații despre o angajată...

Alte articole din aceasta categorie