21 de locuințe sociale au fost inaugurate la Potlogi, în cartierul Românești

Cele mai citite

La Potlogi, în ziua de vineri, s-a desfășurat ceremonia de inaugurare a locuințelor sociale construite cu ajutorul fondurilor guvernamentale de către ANL. În perioada 2019-2022, la Românești au fost construite 21 de locuințe destinate comunităților de romi, iar astăzi au fost predate 10 dintre acestea. Un total de 21 de beneficiari au fost selectați dintr-un grup de 25 de solicitanți, aceștia fiind singurii care au îndeplinit toate cerințele necesare.

Proiectul a fost lansat ca parte a unui program-pilot național intitulat „Locuințe sociale pentru comunitățile de romi”, care a avut ca scop includerea socială a cetățenilor de etnie romă cu situații dificile.

Inițial, proiectul a fost propus de fostul primar al comunei, Nicolae Catrina, care a trecut în neființă anul trecut. Acesta a fost implementat cu sprijinul Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL). Valoarea totală a investiției a fost de 5 milioane de lei, dintre care 3,6 milioane de lei au fost contribuția ANL, iar 1,4 milioane de lei au fost cofinanțarea din partea administrației publice locale de la Potlogi.

Locuitorii din zonă au motive să se bucure, deoarece, în această vară, se vor începe lucrările pentru extinderea rețelei de gaze naturale în cartierul respectiv. În plus, cu ajutorul fondurilor europene, a fost construită o grădiniță, se lucrează la o școală, la alte două grădinițe și se planifică construirea unei creșe în cadrul aceluiași proiect.

La ceremonia de inaugurare au participat primarul localității, Viorel Drăghici, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, prefectul Claudia Gilia, vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, parlamentari, consilieri locali și județeni, reprezentanți ai constructorilor și ai Agenției Naționale pentru Locuințe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura urgenţele pe 1 şi 2 iunie şi de Rusalii

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a informat că în zilele de 1 și 2 iunie, precum și...

Alte articole din aceasta categorie