Alegerile parlamentare din județul Buzău sunt pe cale să înceapă, cu 173 de candidați înscriși pentru a obține un loc în Senat sau Camera Deputaților. Majoritatea candidaților sunt afiliați unor partide politice, iar doi sunt independenți. O tendință notabilă este creșterea participării femeilor în politică, peste o treime din candidați fiind femei.
Pentru Camera Deputaților, s-au înscris 114 candidați, dintre care 42 sunt femei. Doi dintre candidați, Alexandru Matei Negoiță și Mircea Ion, sunt independenți. Candidații provin din 21 de partide, iar cei mai tineri și mai vârstnici candidați sunt Manuela Radu (23 de ani, Partidul România în Acțiune) și Ioana Oprea (81 de ani, Partidul Național Conservator Român).
Pentru Senat, 59 de candidați se luptă pentru un loc, reprezentând 19 formațiuni politice. 20 dintre aceștia sunt femei. Cel mai tânăr candidat la Senat este Segesvári Robert-Károly (34 de ani, Uniunea Democrată Maghiară din România), iar cea mai vârstnică este Viorica Dinu (72 de ani, Partidul Național Conservator Român).
Partidele care au candidați atât pentru Senat cât și pentru Camera Deputaților includ principalele formațiuni politice din România: Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal, Uniunea Salvați România, Alianța pentru Unirea Românilor, dar și partide mai mici, precum Partidul Ecologist Român sau Partidul Noua Românie.
Un aspect interesant este prezența în alegeri a Partidului S.O.S. România, fondat de Diana Șoșoacă, care a obținut deja mandate la alegerile locale din Buzău, și acum are candidați pentru ambele camere ale Parlamentului.
Alegerile parlamentare din județul Buzău se anunță a fi intense, cu o gamă largă de candidați și partide care speră să obțină reprezentare în Parlamentul României.