129 de români, inclusiv locuitori din județul Olt, repatriați din Fâșia Gaza sub coordonarea autorităților

Cele mai citite

Potrivit informațiilor furnizate de premierul Marcel Ciolacu, 129 de români, printre care se numără și cetățeni din județul Olt, au fost repatriați cu succes din Fâșia Gaza. Marcel Ciolacu a revenit din Egipt în compania unui grup format din cetățeni români și membri ai familiilor acestora, care au fost evacuați din zona conflictuală.

Premierul a subliniat că printre persoanele repatriate se află și locuitori din județul Olt și a precizat că această operațiune de salvare a implicat atât români cu cetățenie română, cât și români din Republica Moldova. Fiecare familie a avut povestea sa, cu mulți oameni bucuroși să se întoarcă acasă la bunici sau în diverse orașe din țară, cum ar fi Timișoara, Iași, Dolj, Suceava și Bacău.

Marcel Ciolacu a subliniat că această acțiune de repatriere va continua și în zilele următoare, până când toți cei evacuați ajung în siguranță la familiile lor. Procesul de întoarcere în România a presupus traversarea unor controale stricte de securitate, o călătorie de șase ore cu mașinile prin deșert și apoi încă trei ore cu o cursă specială TAROM și un avion militar de tip Hercules. La aterizare, au avut loc momente emoționante, în care cei repatriați s-au reunit cu familiile lor care îi așteptau cu nerăbdare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie