11 percheziții în București și în Ilfov într-un dosar referitor la executare de lucrări de construcție fără autorizați

11 percheziții în București și în Ilfov într-un dosar referitor la executare de lucrări de construcție fără autorizați

Miercuri, 16 decembrie, 11 percheziţii au loc  în Bucureşti şi în Ilfov în legătură cu construirea unor imobile cu destinaţia de locuinţe în zona Chitila – Bucureştii Noi. Surse din anchetă afirmă că în dosar sunt vizate inclusiv Direcţia Generală de urbanism şi amenajarea teritoriului şi Serviciul de autorizări din Primăria Generală.

Acuzaţiile aduse fiind de încălcare a Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri.

”Astăzi, 16.12.2020, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară la adrese din Bucureşti şi judeţul Ilfov, precum şi si mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de executare fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere  sau distrugere de probe sau înscrisuri”, anunţă Poliţia Capitalei.

Surse din anchetă au declarat că sunt vizate inclusiv  Direcţia Generală de urbanism şi amenajarea teritoriului şi Serviciul de autorizări din Primăria Generală şi autorizaţii date pentru imobile cu destinaţia de locuinţe din zona Bucureştii Noi – Chitila. Audierile se vor desfăşura la sediul Serviciului Investigaţii Criminale al Poliţiei Sectorului 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published.