11 comune din județul Olt au avut parte de eliberarea gratuită a cărților funciare

Data:

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) OLT va încheia acorduri de finanțare pentru lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 74 din cele 82 de unități administrativ-teritoriale (UAT) eligibile din județul Olt. Cele 74 de localități care și-au manifestat interesul pentru accesarea fondurilor puse la dispoziție de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) au solicitat, în total, 11.840.000 de lei. Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și sunt desfășurate în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF).

Primarii care sunt interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale pot încheia acorduri de finanțare cu OCPI OLT începând cu data de 4 martie 2024.

Pentru a beneficia de fondurile alocate de către ANCPI, UAT-urile care vor semna acorduri de finanțare cu OCPI OLT trebuie să găsească prestatori în termen de 60 de zile de la data semnării acordului de finanțare.

În cadrul celei de-a zecea etape de finanțare, fiecare UAT eligibil poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, iar fondurile necesare sunt asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin intermediul OCPI OLT.

În prezent, din totalul de 112 UAT-uri din județul Olt, 11 comune (Brastavăţu, Brebeni, Dăneasa, Iancu Jianu, Milcov, Oboga, Sprâncenata, Valea Mare, Vădastra, Vișina, Vișina Nouă) au fost înregistrate în proporție de sută la sută, iar în alte 82 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...