1 Decembrie în Călăraşi – Puţină lume, mulţi politicieni

1 Decembrie în Călăraşi – Puţină lume, mulţi politicieni

1 dec. pdl1 dec. parada masiniÎn comparaţie cu alţi ani, numărul participanţilor la evenimentele prilejuite de Ziua Naţională a fost considerabil mai mic. Doar câteva sute de călărăşeni au participat la manifestările dedicate Unirii de la 1 Decembrie 1918. În schimb, politicieni au fost în număr considerabil. Dintre parlamentarii călărăşeni, au lipsit cei ai PD-L.

Marţi, 1 decembrie, la ora 10.00, sute de călărăşeni şi-au dat întâlnire la monumentul Eroilor de la Piaţa Big Orizont pentru a aniversa Ziua Naţională a României. Autorităţile locale, Prefectura Călăraşi, Primăria municipiului şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeria au propus o serie de acţiuni menite să evidenţieze importanţa momentului: 91 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Au fost susţinute alocuţiuni de către prefectul judeţului, Niculae Viorel Enciu, Nicolae Ţiripan, directorul Arhivelor Naţionale şi părintele protoiereu Eugen Barz care, împreună cu un sobor de preoţi, a ţinut o slujbă de pomenire.
Cu acest prilej, primarul Nicolae Dragu i-a înmânat titlul de „Cetăţean de onoare“ generalului (r) Victor Goanţă iar prefectul judeţului, Nicolae Enciu, a înmânat o serie de diplome de excelenţă reprezentanţilor autorităţilor locale, parlamentarilor, liderilor de partide, agenţilor economici precum şi fostului deputat de Călăraşi (1992-1996; 1996-2000; 2000-2004) şi fostului senator şi prefect, Doru Ioan Tărăcilă. Manifestarea a continuat cu depuneri de coroane de către reprezentanţii instituţiilor publice locale şi ai partidelor politice. Cum era de aşteptat, finalul manifestărilor dedicate zilei de 1 Decembrie l-a constituit defilarea trupelor şi a tehnicilor de luptă. Defilarea trupelor şi a maşinilor tuturor stucturilor M.A.I. a făcut deliciul călărăşenilor, care nu conteneau să le admire.
Marga Culea

Un Comentariu la "1 Decembrie în Călăraşi – Puţină lume, mulţi politicieni"

  1. Pingback: Primarul comunei Secăria, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare | Ziarul Semnal de Prahova

Leave a Reply

Your email address will not be published.