1 Decembrie în Călăraşi – Puţină lume, mulţi politicieni

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

1 dec. pdl1 dec. parada masiniÎn comparaţie cu alţi ani, numărul participanţilor la evenimentele prilejuite de Ziua Naţională a fost considerabil mai mic. Doar câteva sute de călărăşeni au participat la manifestările dedicate Unirii de la 1 Decembrie 1918. În schimb, politicieni au fost în număr considerabil. Dintre parlamentarii călărăşeni, au lipsit cei ai PD-L.

Marţi, 1 decembrie, la ora 10.00, sute de călărăşeni şi-au dat întâlnire la monumentul Eroilor de la Piaţa Big Orizont pentru a aniversa Ziua Naţională a României. Autorităţile locale, Prefectura Călăraşi, Primăria municipiului şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeria au propus o serie de acţiuni menite să evidenţieze importanţa momentului: 91 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Au fost susţinute alocuţiuni de către prefectul judeţului, Niculae Viorel Enciu, Nicolae Ţiripan, directorul Arhivelor Naţionale şi părintele protoiereu Eugen Barz care, împreună cu un sobor de preoţi, a ţinut o slujbă de pomenire.
Cu acest prilej, primarul Nicolae Dragu i-a înmânat titlul de „Cetăţean de onoare“ generalului (r) Victor Goanţă iar prefectul judeţului, Nicolae Enciu, a înmânat o serie de diplome de excelenţă reprezentanţilor autorităţilor locale, parlamentarilor, liderilor de partide, agenţilor economici precum şi fostului deputat de Călăraşi (1992-1996; 1996-2000; 2000-2004) şi fostului senator şi prefect, Doru Ioan Tărăcilă. Manifestarea a continuat cu depuneri de coroane de către reprezentanţii instituţiilor publice locale şi ai partidelor politice. Cum era de aşteptat, finalul manifestărilor dedicate zilei de 1 Decembrie l-a constituit defilarea trupelor şi a tehnicilor de luptă. Defilarea trupelor şi a maşinilor tuturor stucturilor M.A.I. a făcut deliciul călărăşenilor, care nu conteneau să le admire.
Marga Culea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img