1 Decembrie – Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita in localitatile Ilfovene

Cele mai citite

Slujba oficiata, de 1 Decembrie, la Monumentul Eroilor din Stefanesti
Slujba oficiata, de 1 Decembrie, la Monumentul Eroilor din Stefanesti

1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, a fost sarbatorita in intreaga tara. Desi vremea nu a fost foarte prietenoasa, romanii de pretutindeni au iesit sa participle la paradele militare sau la slujbele oficiate in cinstea eroilor neamului.

Si in localitatile ilfovene ziua de 1 Decembrie are o semnificatie aparte.

La Tunari, localnicii s-au  adunat inca de la primele ore ale diminetii la Monumentul Eroilor pentru a participa la o slujba oficiata de preotul din localitate. Alaturi de localnicii care au indurat vantul nasprasnic al iernii pentru a-i comemora pe cei care si-au dat viata pentru patrie au fost si primarul Griogore Cote, alaturi de viceprimarul Alexandru Neacsu si de consilierii locali. La sfarsitul momentului, elevii scolii din localiate, prezenti la eveniment, au primit pachete din partea primariei, iar veteranii de razboi si localnicii au fost invitati la masa.

Totodata, in localitatea ilfoveana Stefanesti, la Monumentul Eroilor, au fost depuse de catre autoritati trei coroane de flori. La momentul comemorativ au participat veterani de razboi, revolutionari si localnici. Nu au lipsit consilierii locali, insotiti de edilul Anghel Rababoc, dar si fostul presedinte al Consiliului Judetean, Bebe Ivanovici, cel care si-a adus aportul la dezvoltarea zonei.

La monumentul eroilor din Stefanesti au fost depuse coroane de flori
La monumentul eroilor din Stefanesti au fost depuse coroane de flori

Cu acest prile,  primarul Anghel Rababoc a tinut un discurs in cadrul caruia a marcat importanta Zilei Nationale si a facut urari de bine celor pe care-I conduce. Elevii de la scoala din localitate au primit pachete din partea autoritatilor, iar toti cei prezenti au fost invitati la o masa festiva.

Cristina Bobe

Angelica Biruta

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie