„Verde” la paşapoartele cu cip: Prefectul Iancu Caracota – primul dâmboviţean cu paşaport electronic

Date:

pasaport1pasaport3Prefectul Iancu Caracota este primul dâmboviţean posesor al noului paşaport biometric. Evenimentul a avut loc la sediul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor, luni, 2 noiembrie, în prezenţa mass-media locale şi a mai multor oaspeţi de la centru: Mihai Capră – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Chestor Aurel Sime – din partea Direcţiei Generale a Paşapoartelor, Sorin Toader – Imprimeria Naţională.
99% protecţie pentru datele personale
Elementul de noutate al noului paşaport constă în introducerea  mediului electronic de stocare (cipul), care include datele personale existente în fila informatizată: nume, prenume, data naşterii, codul numeric, termenul de valabilitate,  organul emitent şi cetăţenia. De asemenea, noul paşaport va conţine imaginea facială şi impresiunile digitale a 2 degete pereche, de la ambele mâini. Faţă de paşapoartele actuale, care conţin 32 de elemente de siguranţă, paşapoartele electronice vor conţine 50 de elemente de siguranţă. Noul document asigură o protecţie de 99% a datelor personale.
Valabilitatea paşapoartelor simple electronice este de: 3 ani pentru persoanele care nu au împlinit 6 ani şi 5 ani pentru persoanele cu vârsta de peste 6 ani.
Documente necesare pentru eliberarea paşaportului simplu electronic în cazul persoanelor majore:
– cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, după caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original şi fotocopie. Cartea de identitate provizorie trebuie însoţită de certificatul de naştere, în original şi în fotocopie;
– chitanţa taxa consulară (Trezorerie) – 32 lei;
– chitanţa taxa paşaport simplu electronic (C.E.C. Bank sau B.C.R.) – 234 lei;
– paşaportul anterior, dacă acesta există.
Paşaportul simplu electronic se eliberează în cel mult 20 de zile lucrătoare.
A consemnat Petruţ Dumitru

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...