„O MARE BUBUIALA” : „Nunta” lui Baiesu, cu repetitii in batatura Adrianei Trandafir!

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

Teatrul Tudor Vianu propune, pentru data de 14 septembrie, ora 19.00, un spectacol deosebit- premiera nationala cu piesa „Nunta”, o adaptare dupa mai vechea piesa „Vederea” semnata de regretatul Ion Baiesu. Directorul teatrului, dramaturgul Mircea M.- Ionescu a apelat pentru realizarea acestui proiect la o serie de prieteni din domeniu- regizorul Dan Tudor, care semneaza si scenografia, precum si la actorii Adriana Trandafir, Eugen Cristea, Andrei Duban, Gratiela Teohari, Orodel Olaru, Toma Vasile, dar si la un actor surpriza, care cu siguranta va colora atmosfera- nu spunem numele, persoana importanta! Repetitiile au debutat la Bucuresti, in curtea actritei Adriana Trandafir, iar echipa, care pare una bine sudata, voluntara si entuziasta, joaca deja „cu sufletul pe tava”, sperând ca montarea piesei va fi „o mare bubuiala”- expresia ii apartine lui Eugen Cristea.

Aproape intreaga echipa a fost prezenta la inceputul saptamânii la Giurgiu, pentru o discutie deschisa cu jurnalistii locali. Prilej cu care au fost abordate o serie de subiecte interesante, de la chestiuni care tin strict de premiera de la „Sala mare”, din 14 septembrie, pana la conditia artistului, purtata peste o vreme in care cei ce se perinda la putere considera arta si cultura  un moft.

Cu siguranta vom mai reveni cu amanunte despre aceasta piesa, nu inainte de a ura si noi, echipei nou formate, o Nunta cu cat mai multi nuntasi, ca in povesti. Ba, chiar ca in basme!

Gelu BREBENEL

Ultimele articole

Gabriel Bădălău, fiul fostului baron PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, plasat sub control judiciar de DNA

Gabriel Bădălău, fiul lui Niculae Bădălău, fost lider PSD în Giurgiu și vicepreședinte al Curții de Conturi, a fost...

29 de percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe într-un dosar de trafic de tutun

Oamenii legii au făcut joi dimineaţă 29 de percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu, în care sunt vizate persoane acuzate de trafic cu tutun, 20 de tone în total, potrivit poliţiştilor. Prejudiciul depăşeşte un milion de euro. „Poliţiştii de investigarea fraudelor din Ilfov efectuează 29 de percheziţii la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, de joi dimineaţă până pe 3 iunie

Dunărea va fi sub avertizare de cod portocaliu de inundaţii, de joi dimineaţă până pe 1 iunie, pe sectorul aval Calafat – Zimnicea, şi respectiv până pe 3 iunie, pe sectorul aval Călăraşi, avertizarea vizând nouă judeţe, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA). Avertizarea de cod portocaliu este valabilă în intervalul 29.05.2014 ora 06.00 – 01.06.2014 ora 06.00 pe sectorul aval Calafat – Zimnicea (judeţele Dolj, Olt şi Teleorman) şi în intervalul 29.05.2014 ora 06.00 – 03.06.2014 ora 18.00 pe sectorul aval Călăraşi (judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Galaţi).

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ